Seattle má prisľúbený zápas hviezd i draft

Vedenie NHL prisľúbilo Seattlu, že v dohľadnej budúcnosti po inauguračnej sezóne dostane šancu usporiadať exhibičný zápas hviezd, ktorému bude ešte predchádzať organizovanie vstupného draftu.

Nový tím NHL začne hrávať v sezóne 2021/22 a ligový komisár Gary Bettman v stredu povedal, že do siedmich rokov od tej sezóny uvidíme v Seattli zápas hviezd. Ešte skôr príde na rad draft a liga tiež prehodnocuje zápas pod holým nebom.

„Prinesieme do Seattlu ligové udalosti. Je to miesto, kde chceme byť,“ povedal Bettman, ktorý v stredu navštívil mesto po prvýkrát od odobrenia jeho žiadosti Radou guvernérov, ku ktorému došlo 4. decembra.

Výsledkom návštevy bolo aj spoznanie niektorých plánov novej organizácie, ktoré odhalil výkonný riaditeľ Tod Leiweke. Podľa neho by sa do dvoch mesiacov mala spustiť online platforma, na ktorej budú môcť fanúšikovia vložiť svoje návrhy na názov tímu. Ten by mal byť známy do konca tohto roka.

Bettman povedal, že názov Seattle Metropolitans tímu, ktorý v roku 1917 získal Stanleyho pohár, je z voľby vylúčený, hoci: „Nikdy nehovorím nikdy.“

Seattle tiež na internete začne do dvoch mesiacov zbierať zálohy na sezónne permanentky. Momentálne už prebiehajú práce na renovácii miestnej arény, ktorá by mala byť hotová v prvom štvrťroku 2021. Na severe mesta sa tiež buduje tréningové centrum s troma ľadovými plochami.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL