Phaneuf priznáva: V tejto sezóne nehrám dobre

Obranca Dion Phaneuf zaznamenal v tejto sezóne len jednu asistenciu v drese posledného tímu Los Angeles Kings. Pred štvrtkovým duelom priznal, že by mal podávať lepšie výkony.

„Nemám veľmi dobrý ročník,“ povedal Phaneuf pre The Athletic. „Budem prvý, kto prizná, že nehrám dostatočne dobre. Očakávam od seba a mojej hry viac. Osobne som sklamaný z mojej sezóny, musíme byť lepší pre náš tím.“

Tridsaťtriročný Kanaďan má na konte 15 mínusových bodov, pričom hráva len necelých 15 minút na zápas, čo je najmenej medzi pravidelne hrajúcimi obrancami kalifornského klubu. Momentálne ťahá 21-zápasové suchoty, ale pracuje tvrdo na tom, aby sa zlepšil.

V minulej sezóne zaznamenal Phaneuf po výmene tri góly a sedem asistencií v 26 zápasoch, pričom hrával 19 a pol minúty, čo bolo vtedy jeho kariérne minimum. Vo svojej zmluve má platné ešte dva ďalšie roky a nič nenasvedčuje tomu, že by sa chystal ich nedodržať.

„Vždy som hovoril, že chcem hrať tak dlho ako budem môcť. Pokiaľ mi to moje telo dovolí. Momentálne chodíme do práce, ale nie sme spokojní s tým, ako na tom sme. Nikto nie je spokojný s našou pozíciou v tabuľke. Mali sme vyššie ciele a vyššie očakávania,“ skonštatoval Phaneuf, ktorý v novembri odohral svoj 1 000. zápas v NHL.

„Nepozerám sa príliš dopredu, aby som k vám bol úprimný. Mám ešte v mojej zmluve platných pár rokov a chcem hrať tak dlho ako budem môcť. To je to, čo stále hovorím.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL