Marinčin pomohol Kadrimu k piatemu hetriku v kariére + video

Kanadský center Toronta Nazem Kadri bol ústrednou postavou pri stredajšom víťazstve 6:3 nad majstrovským Washingtonom. Zariadil ho štyrmi bodmi, z ktorých tri tvorili jeho piaty hetrik v NHL. Prispel k nemu aj slovenský obranca.

Dvadsaťosemročný rodák z Londonu najskôr pol minúty pred koncom prvej tretiny vyrovnal stav na 1:1. V tretej tretine strelil dva góly po sebe, vrátane víťazného, ktorými zvýšil náskok Maple Leafs na 5:2. Práve pri jeho rozdielovom góle asistoval aj Martin Marinčin, ktorý začal celú akciu.

„Tento zápas sme rozhodne chceli vyhrať. Chceli sme ísť na prestávku s dobrými pocitmi a to sa nám podarilo. Už v predošlých zápasoch sme cítili, že hráme dobre, ale výsledky to neukázali. Je určite dobrý pocit hrať naplno celých 60 minút a zdolať taký dobrý tím,“ povedal Kadri, prvá hviezda duelu.

Kadri si rozšíril konto na 13 gólov a 19 asistencií v 49 zápasoch sezóny. V 537 dueloch NHL, všetky v drese Maple Leafs, nazbieral 345 bodov (158+187). Predošlý hetrik strelil 14. februára 2018 proti Columbusu (6:3). Ten posledný bol tretím pre Toronto v ročníku.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 24. 01. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL