O’Reilly verí, že Blues nakoniec do play-off postúpia

Hviezdny center Ryan O’Reilly nemá práve ideálny prvý ročník v tíme St. Louis Blues. Verí však, že jeho záver bude nakoniec pozitívnejší a koncentruje sa len na to, aby pomohol tímu dostať sa do bojov o Stanleyho pohár.

„Nie sme dokonalí, ale začíname sa vracať späť do boja a som si istý, že budeme hrať v play-off, už len pre spôsob, akým pracujeme,“ povedal O’Reilly.

„Keď ťaháme za jeden povraz, môžete vidieť, že máme dobrý tím. Keď útočníci pomôžu obrancom a obrancovia útočníkom, keď hráme rýchlo a súdržne, veríme si. To je jedna z vecí, ktoré nás dostanú do play-off. Som si tým istý.“

Tím z Missouri začal ročník s bilanciou 9-13-3 a 20. novembra dostal výpoveď tréner Mike Yeo. Žezla sa ujal Craig Berube a jeho dvadsaťsedemročný zverenec vidí zlepšenia v hre tímu, ktorý sa v ostatnom čase dvíha aj v tabuľke – v posledných 21 dueloch získal 25 zo 42 bodov.

„Začíname hrať vyrovnanejšie a máme oveľa viac istoty v našej hre. Keď sa stane niečo zlé, neodkláňame sa už od našej taktiky a chápeme, že sa môžu stať zlé veci. Keď sa stanú, musíme sa dať dokopy a pokračovať v práci. V poslednom čase je už z toho trend,“ skonštatoval O’Reilly

Blues majú bilanciu 22-22-5, ktorá ich radí len tri body za Colorado figurujúce na pozícii druhej divokej karty v Západnej konferencii. Nič teda nie je pred poslednými 33 zápasmi stratené, hoci konkurencia v boji je veľká.

„V tejto lige sa vyhráva ťažko a je v nej veľká vyrovnanosť. Od prvého tímu po posledný nie je veľký rozdiel. V každom zápase vás môže poraziť ktokoľvek. Z pohľadu fanúšika je to skvelé. Keď sa dostanete do play-off, máte šancu vyhrať,“ poznamenal O’Reilly.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 26. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL