Sutter: Muzzin nikdy nehral na pravej strane

Krátko po tom, čo Toronto získalo obrancu Jakea Muzzina, bolo zrejmé, že jeho miesto bude po boku Morgana Riellyho v prvom obrannom páre. Predpokladalo sa, že zakotví na pravej strane. Pre jeho niekdajšieho trénera z Los Angeles sú to však prekvapivé predpoklady.

Hoci je stále nejasné, na akej pozícii s definitívou skončí ľavoruký obranca po tom, čo sa Maple Leafs vrátia z povinného voľna, známy kormidelník Darryl Sutter, ktorý viedol Muzzina medzi rokmi 2012 a 2017, si myslí, že najlepším riešením bude, ak Toronto na pravú stranu umiestni Riellyho.

„Muzzin nikdy nehral na pravej strane,“ povedal Sutter pre Toronto Sun. „Každý, kto hovorí, že hral na pravej strane, nesleduje zápasy. V L.A. neodohral ani minútu na pravej strane. Viem, že hľadali perfektného hráča do páru k Riellymu a on ním môže byť. Rielly sa však možno bude musieť presunúť na druhú stranu.“

Rielly doteraz strávil ročník na ľavej strane po boku Rona Hainseyho, ktorý ho dopĺňal v posledných dvoch sezónach. Ten sa teraz prepadne zrejme až do tretieho páru. Sutter verí, že Muzzin nepodľahne tlaku z toho, akú dôveru v hokejovom meste dostane.

„Mám z neho radosť, pretože išiel do tímu, ktorý má šancu na víťazstvo. Keď ste odohrali veľa zápasov play-off, ako on, tak to už v sebe máte. Chcete bojovať o Pohár. Chcete hrať vo veľkých zápasoch. Vôbec si nemyslím si, že mu tlak v Toronte bude robiť problémy,“ poznamenal Sutter.

„Čo je ťažšie, žiť v Kalifornii, kde je vonku krásne a je ťažké sa pripravovať, alebo žiť v Toronte, kde ste pod mikroskopom? Myslím si, že v Kalifornii by to mohlo byť ťažšie, ako si myslíte. Jake hrával v prvých dvoch pároch a vie, čo to znamená. Neustále čelíte top útokom súpera. S tým prichádza určitá zodpovednosť. On je na vrchole kariéry, je robustný, vyzretý a dokáže robiť veľa vecí.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 31. 01. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL