Sebavedomie rastie: Jaroš podal skvelý výkon pri bránení prvého útoku Jets

Slovenský obranca Christián Jaroš sa v sobotu vrátil po zranení do zostavy Ottawy a nemal ľahkú úlohu – brániť úderný útok Winnipegu Scheifele-Wheeler-Connor. Zvládol to výborne a po víťazstve 5:2 si vyslúžil pochvalu.

„To je veľmi silný prvý útok. Sú tvrdí a majú veľa zručností. Už sme to v tejto sezóne zvládli, keď sme Jaroša a Borowieckeho dali hrať proti tímom, ktoré mali hviezdne prvé útoky. Vtedy sa nám to vyplatilo a vyplatilo sa nám to aj dnes,“ povedal tréner Guy Boucher.

Jaroš, ktorý hral v páre s Markom Borowieckim, odohral niečo cez 15 minút, počas ktorých sa prezentoval troma bodyčekmi a jedným blokom. Najdôležitejšie však bolo, že hviezdy súpera obmedzil na nula bodov.

„Sú to veľmi dobrí hráči, patria medzi tých najlepších v lige. To, že som mal príležitosť proti nim nastupovať, mi dodáva sebadôveru,“ priznal Jaroš. „Svoje šance si vytvoria, len sa snažíte, aby to bolo z diaľky a neumožníte im ísť príliš blízko k bráne, pretože sú robustní.“

Dvadsaťdvaročný košický rodák dostáva také príležitosti aj vďaka postaveniu, ktoré patrí Ottawe v tabuľke. On sa však príležitostí zatiaľ chopil veľmi dobre a určite pri nich nesklamal, čo je dobré znamenie aj do budúcna.

„Bolo to náročné, ale už sme párkrát podobných súperov bránili,“ skonštatoval Borowiecki. „Jaroš má v sebe všetky prirodzené atribúty a je silným korčuliarom. Keď je pokojný a verí si, tak robí aj dobré útočné akcie. Môj odkaz pre neho je len to, aby si veril. Keď sa usadí, bude dlhodobo skvelým obrancom v tejto lige.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 10. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL