John Tavares: Neľutujem, že som opustil Islanders

Návrat Johna Tavaresa na Long Island sa blíži, no stále nás delia od neho skoro dva týždne. Napriek tomu už hviezda Toronta čelí otázkam o opustení newyorského tímu počas leta.

Islanders sa po jeho odchode darí tak, ako on prakticky počas svojho pôsobenia ani nezažil. Patrí im prvé miesto v Metropolitnej divízii a druhé vo Východnej konferencii. Získali o bod viac ako Maple Leafs. Neľutuje teda, že tím opustil?

„Neľutujem vôbec nič,“ povedal Tavares. „Som na skvelom mieste. Toto bola pre mňa ohromná príležitosť a sme stále len na začiatku. Keď som robil rozhodnutie, pripadalo mi správne. Bola to tá najlepšia vec pre mňa a moju kariéru.“

Dvadsaťosemročnému Kanaďanovi sa v novom pôsobisku darí, keď už teraz má na dosah svoje kariérne maximum v počte gólov – 26 zápasov pred koncom ich potrebuje streliť ešte päť, aby vyrovnal métu 38 presných zásahov. V 56 zápasoch nazbieral 60 bodov a tiež má nábeh na osobné maximum.

Jeho nový tím príde na Long Island 28. februára a Tavares sa bude snažiť o revanš decembrového stretnutia, v ktorom jeho bývalý tím vyhral hladko 4:0.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL