Halák je rád, že vychytal výhru: Potrebujeme teraz zbierať body

Boston odohral dva zápasy za dva dni a kým v sobotu absolvoval s Los Angeles menšiu gólovú prestrelku, proti Coloradu padlo gólov málo. Slovenský brankár Jaroslav Halák však nakoniec s 35 zákrokmi pomohol k výhre 2:1.

Halák vyjadril svoju spokojnosť z faktu, že jeho spoluhráči dokázali streliť gól v predĺžení a pripísali si tak cenné dva body v boji o play-off. Určite ho okrem toho potešilo aj to, že ukončil osobnú sériu piatich prehier.

„Bol to jeden z tých zápasov, kde to oba tímy držali vyrovnané. Som len rád, že sa nám v predĺžení podarilo vyhrať tento duel, pretože to bol pre nás potrebný bod k dobru do tabuľky. V našej divízii je to veľmi vyrovnané a budú to preteky až do konca, takže potrebujeme pokračovať v zbieraní bodov,“ poznamenal Halák.

Tridsaťtriročný bratislavský rodák sa tešil z prvej výhry od 3. januára. Bostonu však pomohol k štyrom z posledných šiestich možných bodov.

V nedeľu si Halák po dlhšej dobe aj vylepšil čísla, keď priemer 2,50 inkasovaného gólu na zápas posunul na hranicu 2,44 a úspešnosť zákrokov vylepšil z 91,8% na 92,1%. Naposledy si celkové čísla zlepšil ešte v decembri.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 11. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL