Kuznecov a Murray žiarili, Thornton menil historické štatistiky

V pondelok sa v kanadsko-americkej NHL odohrali tri zápasy. Z výhier sa tešili Pittsburgh, Washington a San Jose. Top individuálne výkony podali Matt Murray, Jevgenij Kuznecov a Alex Ovečkin.

Murray doviedol Penguins k výhre nad Flyers

Matt Murray má za sebou náročný duel, v ktorom predviedol najviac zákrokov v kariére – 50. Doviedol s nimi Pittsburgh k triumfu 4:1 na ľade veľkého rivala z Philadelphie. „Keď ste na ľade, príliš o tom nepremýšľate. Len sa snažíte zastaviť každý ďalší puk,“ poznamenal Murray. Sidney Crosby zaznamenal gól a dve asistencie, strelecky sa presadili aj Jake Guentzel, Nick Bjugstad a Kris Letang, ktorý uzatváral skóre strelou do prázdnej brány a so 109. gólom v kariére prekonal zápis Paula Coffeyho, klubového rekordéra medzi obrancami. Penguins si ukončili sériu štyroch prehier a do akcie sa im vrátil aj Jevgenij Malkin, hoci v závere bol vylúčený do konca zápasu za incident s Michaelom Rafflom. Olli Määttä zase duel opustil po zákroku Phila Varoneho už v prvej tretine. O jediný gól domácich sa postaral Jakub Voráček, ktorý zničil Murraymu čisté konto počas presilovky v 56. minúte. Carter Hart kryl 24 z 27 striel a prišiel o sériu ôsmich výhier po sebe. Flyers prehrali len po druhý raz z posledných 11 duelov, no boli sklamaní, že namiesto stiahnutia straty na Penguins na štyri body na nich strácajú osem. S hrou však boli spokojní. „Ak budeme hrávať takto, nemusíme sa obávať o nič,“ poznamenal tréner Scott Gordon.

Odporúčame:
Malkina čaká pohovor s disciplinárkou po tomto incidente + video

Crosbyho pohotové zakončenie do odkrytej brány:


Hviezdy duelu: 1. M. Murray (PIT), 2. S. Crosby (PIT), 3. J. Voráček (PHI)

Kuznecov a Ovečkin doviedli Capitals k triumfu nad Los Angeles

Jevgenij Kuznecov pokračoval vo svojom vydarenom období, keď strelil dva góly a pridal dve asistencie, aby doviedol Washington k výhre 6:4 nad Los Angeles. V šiestich zápasoch od prestávky, všetkých domácich, zaznamenal šesť gólov a šesť asistencií, aby pomohol k bilancii 4-1-1. „Aj keď sa vám nedarí, musíte naďalej pracovať, a to nie len tvrdo, ale aj rozumne. Musíte čakať na svoje šance. Keď šance prídu, musíte ich využiť,“ poznamenal Rus, ktorý pred vydareným obdobím zaznamenal len 10 bodov v 18 dueloch. Darilo sa aj Alexovi Ovečkinovi, ktorý strelil svoj 38. gól v sezóne a pridal dve asistencie. Brett Connolly, Christian Djoos a Jakub Vrána tiež skórovali, náhradný brankár Pheonix Copley pri druhom štarte v posledných troch zápasoch kryl 29 zákrokov. Horší večer to bol pre Jonathana Quicka, ktorý inkasoval šesť gólov z 31 striel. Dva góly jeho tímu vsietil Austin Wagner, po jednom pridali Tyler Toffoli a Oscar Fantenberg. Kings ukončili trip s bilanciou 3-2-1. Do akcie sa im vrátil Trevor Lewis.

Ovečkinov gól po peknej prihrávke Kuznecova:


Hviezdy duelu: 1. J. Kuznecov (WSH), 2. A. Wagner (LAK), 3. A. Ovečkin (WSH)

Thornton prekonal niekoľko zápisov pri hladkej výhre nad Canucks

Michael DiPietro stále v juniorskom veku zažil v pondelok debutový štart v NHL, na ktorý nebude spomínať v najlepšom. Devätnásťročný Kanaďan čelil 24 strelám, z ktorých inkasoval sedem gólov. San Jose pritom cestu za víťazstvom 7:2 nad Vancouverom začalo výborne už v úvodných minútach, keď do deviatej viedlo po góloch Tima Meiera, Evandera Kanea a Melkera Karlssona už 3:0. V druhej tretine Kane, Tomáš Hertl a Kevin Labanc zvýšili stav na 6:1. V tretej tretine DiPietra prekonal aj Joe Pavelski, ktorý po piatykrát v kariére pokoril métu 30 gólov v sezóne. Joe Thornton zase 1 050. asistenciou v kariére prekonal Gordieho Howea a je v historickom poradí deviaty. Dostal sa aj do prvej 15-ky najproduktívnejších hráčov všetkých čas, keď s 1 457 bodmi vyrovnal Teemu Selänneho. S 1 541 zápasmi je tiež už 15. po prekonaní zápisov Shanea Doana a Johnnyho Bucyka. Martin Jones pomohol k natiahnutiu víťaznej série na šesť zápasov 25 zákrokmi. Recept na neho našli len Bo Horvat a Derrick Pouliot. Canucks prehrali štvrtý zápas z posledných piatich.

Hviezdy duelu: 1. T. Hertl, 2. E. Kane, 3. M. Vlasic (všetci SJS)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL