Senators chcú vraj minimálne tri veci za Duchenea i Stonea

Čo by mohla chcieť Ottawa za kľúčových útočníkov Matta Duchenea a Marka Stonea, ak sa s nimi nedokáže dohodnúť na novej zmluve? Bruce Garrioch z denníka Ottawa Sun prichádza s odpoveďou.

V týchto dňoch sa očakáva rozhodnutie o tom, či Senators z útočníkmi, ktorým v lete končí zmluva, pôjdu na prestupový trh. Ak sa tak stane, podľa kanadského odborníka budú od záujemcov pýtať minimálne tri veci, pričom medzi nimi bude aj prvé kolo draftu, ktoré tímu po akvizícii Duchenea v roku 2017 chýba.

Potenciálnym neobmedzeným voľným hráčom je aj útočník Ryan Dzingel. Podľa Garriocha ho Ottawa vymeniť nechce, a ak sa jej nepodarí dohodnúť na zmluvách s Ducheneom a Stonom, pokúsi sa udržať aspoň jeho.

Odborník však dodáva, že Dzingel údajne požaduje plat na úrovni minimálne 5,5 milióna amerických dolárov ročne, čo by tím nemusel byť schopný akceptovať. Čo by mohol získať jeho výmenou? Zrejme voľbu v prvom kole draftu.

Na prestupovom trhu sa dá očakávať záujem zo strany týchto tímov, ktoré si chcú vylepšiť ofenzívu: Winnipeg Jets, Nashville Predators, Calgary Flames, New York Islanders, Vegas Golden Knights, Minnesota Wild, Boston Bruins a Pittsburgh Penguins.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 02. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL