Barkov sa po druhom hetriku kariéry rozplýval nad víťazným gólom + video

Florida si v nedeľu poradila s Montrealom 6:3 a prsty v štyroch góloch mal jej kapitán Aleksander Barkov – strelil tri góly a pridal asistenciu.

Pre dvadsaťtriročného Fína išlo o druhý hetrik v kariére, pričom zahŕňal aj víťazný gól. Prvým otvoril skóre počas presilovky vo štvrtej minúte, druhým duel rozhodol v závere druhej tretiny a hetrik zavŕšil v 50. minúte, keď zvyšoval stav na 5:3. Ukážkový gól bol najmä ten víťazný.

„Boli to pekné góly. Ten, ktorý bol víťazným, som v kariére skúšal snáď 17-krát a podarilo sa mi ho streliť až teraz, takže som šťastný. Dôležitejšie však je, že sme získali dva body,“ povedal Barkov.

„Videl som podobné typy gólov na YouTube a v highlightoch a len som sníval o tom, že by som možno jedného dňa mohol taký gól streliť aj ja. Dnes sa to stalo, takže som, samozrejme, rád.“

Barkov, ktorý svoj prvý hetrik dosiahol 15. decembra, má po 57 zápasoch na konte 22 presných zásahov a už len šesť mu chýba k osobnému maximu z ročníka 2015/16. Dokopy nazbieral už 57 bodov.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 02. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL