Chára vyrovnal Oatesa a už len gól ho delí od veľkého míľnika

Slovenský obranca Zdeno Chára prispel k pondelkovej výhre Bostonu na ľade San Jose svojím štvrtým gólom v sezóne, ktorým sa mu podarilo vyrovnať zápis jednej hokejovej legendy.

Chára bodoval v treťom zápase z posledných štyroch, ale z gólu sa tešil po prvýkrát od 25. októbra. Čakanie na gól tak ukončil po 30 zápasoch. A bol to gól významný.

Pre štyridsaťjedenročného veterána išlo o 142. presný zásah v drese Bostonu, čím vyrovnal zápis útočníka Adama Oatesa na 30. mieste historického poradia tímu.

Pred Chárom je momentálne útočník Jerry Toppazzini so 151 gólmi. Z obrancov to dokázal ako tretí po Rayovi Bourqueovi (395) a Bobbym Orrovi (264). Pre zaujímavosť, klubový rekord drží Johnny Bucyk s 545 gólmi.

„Big Z“ sa zároveň priblížil už len na rozdiel jediného gólu k veľkému míľniku svojej kariéry. Momentálne má totiž na konte 199 gólov. Spomedzi všetkých obrancov, ktorí v NHL hrali, ich 200 nastrieľalo len 20.

Chára má po 41 zápasoch tejto sezóny na konte rovných 10 bodov za štyri góly a šesť asistencií. Svoj bodový výkon z minulej sezóny – 24 bodov – s najväčšou pravdepodobnosťou nevyrovná, ale gólovo by sa dotiahnuť na vlaňajšok mohol. Chýbajú mu k tomu tri góly.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL