Elliot je späť a vo Philadelphii nastala nezvyčajná situácia

Tím Philadelphia Flyers v utorok povolal z kondičného pobytu brankára Briana Elliotta a následne ho aj aktivoval z listiny zranených hráčov. Tým v klube vznikla netypická situácia.

Štandardom v NHL je, že si kluby v prvom tíme udržujú dvoch brankárov. Stáva sa, že niekto sem-tam uplatňuje systém s troma brankármi. Flyers ich však budú mať teraz na aktívnej zostave až štyroch.

Okrem Elliotta je to Carter Hart, ktorý sa prepracoval do pozície jednotky, Mike McKenna a Cam Talbot, ktorého tím získal minulý týždeň z Edmontonu vo výmene za Anthonyho Stolarza.

Elliott absentoval od 15. novembra pre zranenie dolnej časti tela a na kondičnom pobyte odchytal dva zápasy s bilanciou 1-1, 87,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,47 inkasovaného gólu na zápas.

Zo štvorice brankárov môže byť poslaný na „farmu“ bez zapísania na waiver listinu len Hart, na ktorého však smerujú nádeje Flyers v boji o play-off. Elliotta sa tím údajne snažil zbaviť pri výmene s Edmontonom a možno sa o to ešte pokúsi pred prestupovou uzávierkou.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL