Ako plánujú Bruins využívať Haláka a Raska v zvyšku základnej časti?

Tuukka Rask v sobotu nedokázal doviesť Boston k ďalšej výhre, ale na ľade St. Louis získal pre tím aspoň bod a podal pritom skvelý výkon, ktorým odpovedal na výborné výkony Jaroslava Haláka z ostatnej doby.

Boston má v tejto sezóne vysoké ambície, ktoré mu pomáha upevňovať spoľahlivé bránkovisko. To je v súčasnosti v takom stave, aký si generálny manažér Don Sweeney predstavoval, keď v lete angažoval slovenského brankára.

Rask, ktorý mal pomalší začiatok sezóny, má momentálne bilanciu 20-8-5 s 92,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,40 inkasovaného gólu na zápas.

Halák, ktorý zažíval trápenie v strede sezóny, sa dostal späť do formy a pri bilancii 16-9-4 má 92,4% úspešnosť zákrokov a priemer 2,33 inkasovaného gólu na zápas.

Zajtra v NHL nastane prestupová uzávierka, ktorá zároveň otvorí kľúčové obdobie základnej časti – záverečné boje o play-off. Ako pred jeho štartom plánujú Bruins nasadzovať svojich brankárov?

Je zrejmé, že viac priestoru dostane v bráne Rask, tak ako tomu bolo v posledných týždňoch. Tréner Bruce Cassidy podľa boston.com plánuje dávať 60 % štartov Fínovi a 40 % Slovákovi, čo je ešte pomerne vyrovnaný pomer.

Pre Boston je takýto pomer viac ako ideálny, pretože si takto oboch skúsených brankárov udrží v zápasovom rytme a zároveň im dopraje dostatok oddychu pred play-off, v ktorom by mal byť jednotkou Rask. Bruins však ešte odohrajú 20 zápasov, v ktorých sa môže stať všeličo.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL