Columbus nemá núdzu o záujemcov o Panarina, tvrdí Kekäläinen

Generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen pokračuje v znižovaní pravdepodobnosti, že pred prestupovou uzávierkou vymení Artemija Panarina, ktorý sa v lete chce stať neobmedzeným voľným hráčom.

„Myslíme to vážne s víťazením a Artemij Panarin je obrovskou súčasťou nášho tímu,“ povedal Kekäläinen. „Ako som už povedal, muselo by byť toho ponúknutého veľa, aby sme urobili výmenu. Za draftové voľby Artemija Panarina nevymeníme.“

To však neznamená, že dvadsaťsedemročný Rus nebude s určitosťou vymenený. Bude pre tímy ťažké získať ho, ale Kekäläinen si už pripravil pôdu pre jeho potenciálnu výmenu tým, že získal do útoku Matta Duchenea a Ryana Dzingela. Ak by mohol získať ešte jedného hráča, možno by uznal za vhodné, že Blue Jackets budú nakoniec lepší aj bez Panarina.

A hoci Kekäläinen nechce diskutovať o podrobnostiach, nechal sa počuť, že od tímov dostáva množstvo ponúk za hviezdneho útočníka „Zatiaľ však nič také, čo by nás donútilo ho vymeniť,“ dodáva.

Blue Jackets majú aj iného Rusa, ktorý avizoval, že nechcel rokovať o zmluve pred letom – brankára Sergeja Bobrovského. Jeho výmena zostáva nepravdepodobná, pretože vlastní plnú klauzulu o nevymeniteľnosti a tím by v prípade jeho výmeny potreboval získať aj skúseného brankára, ktorý by ho nahradil.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 25. 02. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL