Kto je favoritom na Vezinovu trofej? Medzi adeptmi aj Rask a Halák

Máme za sebou tri štvrtiny sezóny 2018/19 a 21 odborníkov z oficiálnej ligovej stránky sa opäť pozrelo na to, kto patrí medzi favoritov na jednotlivé individuálne ocenenia. Teraz prišiel čas aj na brankárov.

Za najväčšieho favorita na zisk Vezinovej trofeje považujú experti Andreja Vasilevského z dominantného tímu Tampy Bay. Vyhral jasne so ziskom 93 bodov a s 15 hlasmi na prvé miesto. Druhý Frederik Andersen z Toronta za ním zaostal o 34 bodov, hoci po polovici sezóny bol na čele práve on.

Do prvej päťky najväčších adeptov sa dostali aj Robin Lehner z NY Islanders, Marc-Andre Fleury z Vegas a Carey Price z Montrealu. Islanders inak zastupuje aj Thomas Greiss a do rebríčka vkĺzol aj nováčik Carter Hart z Philadelphie.

Dvoch zástupcov má ešte jeden tím a nás môže tešiť, že ide o Boston Bruins. Tuukka Rask si zlepšenými výkonmi zaistil zisk 12 bodov, náš Jaroslav Halák skončil u jedného odborníka na piatom mieste, a tak získal bod.

Výsledky hlasovania:
Andrej Vasilevskij, Lightning, 93 bodov; Frederik Andersen, Maple Leafs, 59 bodov; Robin Lehner, Islanders, 42 bodov; Marc-Andre Fleury, Golden Knights, 36 bodov; Carey Price, Canadiens, 20 bodov; Ben Bishop, Stars, 17 bodov; Pekka Rinne, Predators, 15 bodov; Tuukka Rask, Bruins, 12 bodov; Thomas Greiss, Islanders, 9 bodov; Carter Hart, Flyers, 4 body; Connor Hellebuyck, Jets, 4 body; David Rittich, Flames, 2 body; John Gibson, Ducks, 1 bod; Jaroslav Halák, Bruins, 1 bod


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL