Benn strelil piaty hetrik v kariére a napodobnil legendu + video

Kapitán Dallasu Jamie Benn sa vrátil do zostavy tímu po zranení vo veľkom štýle. Zaznamenal svoj piaty hetrik v NHL, ktorým zariadil sobotné víťazstvo 4:1 nad St. Loius. Stal sa prvou hviezdou zápasu.

Dvadsaťdeväťročný kanadský útočník skóroval raz v každej tretine. V 17. minúte prve tretiny poslal Stars do vedenia 1:0, v 17. minúte druhej tretiny zvýšil ich náskok na 3:1 v presilovke a pol minúty pred koncom tretej tretiny trafil prázdnu bránu.

„Je to dobré. Nebolo to najkrajšie, ale vďaka veľkej snahe celého tímu sme vybojovali dôležité dva body. Nebolo zábavné len sledovať zápasy, ale v tých, ktoré som videl, sme hrali naozaj dobre. Bolo príjemné byť späť v akcii,“ povedal Benn, ktorý vynechal predošlé dva duely.

Benn sa stal tretím hráčom Stars s piatimi hetrikmi od presťahovania klubu do Dallasu po Tylerovi Seguinovi (7) a Mikeovi Modanovi (6). Aj svoj prvý hetrik v NHL strelil pri výhre 4:1 nad Blues (17. februára 2015), ten posledný zaznamenal 7. apríla 2018 proti Los Angeles (4:2).

„Hneď pri návrate strelil hetrik a viedol náš tím, mal na nás obrovský vplyv,“ pochválil svojho kapitána John Klingberg, ktorý doplnil trénera Jima Montgomeryho: „Bolo to vynikajúce. S ním v zostave sme mali viac sebavedomia. Jeho vôľa a túžba skórovať boli dnes pre nás veľmi dôležité.“

Benn si rozšíril konto na 24 gólov a 44 bodov v 62 zápasoch sezóny. V 729 dueloch základnej časti NHL nazbieral 640 bodov (278+362). Zatiaľ hral iba za Dallas, ktorý ho draftoval v roku 2007 zo 129. miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 03. 03. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL