V troch zápasoch inkasoval len raz. Fleury je hviezdou týždňa

Národná hokejová liga (NHL) v pondelok, ako zvyčajne, vyhlásila mená troch najlepších hráčov uplynulého týždňa. Stali sa nimi brankár Marc-Andre Fleury a útočníci Blake Wheeler so Sidneym Crosbym.

1. HVIEZDA – MARC-ANDRE FLEURY (VEGAS GOLDEN KNIGHTS)

Fleury vychytal tri víťazstvá pri úspešnosti zákrokov 98,7 % a priemere iba 0,33 inkasovaného gólu na zápas. V troch dueloch totiž inkasoval jediný gól z celkového počtu 87 striel, a to pri úvodnej výhre nad Dallasom. Potom zaznamenal dve čisté kontá po sebe s 34 zákrokmi proti Anaheimu a s 19 proti Vancouveru (oba 3:0). S 32 výhrami aj ôsmimi nulami v sezóne je najlepším brankárom v lige. Jeho osobný rekord je 10 núl z ročníka 2014/15. Ako piaty brankár v histórii NHL vyhral 30 zápasov v deviatich sezónach.

2. HVIEZDA – BLAKE WHEELER (WINNIPEG JETS)

Wheeler strelil päť gólov a pridal tri asistencie v troch dueloch s bilanciou 2-1-0. Bodoval v každom z nich. Pri jedinej prehre len raz asistoval, ale potom zaznamenal gól a dve asistencie predtým, ako zakončil týždeň jeho prvým štvorgólovým zápisom v kariére. Po Bradovi Richardsonovi z Arizony bol druhým hráčom v týždni so štyrmi gólmi v zápase. S 80 bodmi v 65 dueloch sezóny je lídrom tímu a so 63 asistenciami je po Nikitovi Kučerovovi z Tampy (75) druhým najlepším nahrávačom súťaže.

3. HVIEZDA – SIDNEY CROSBY (PITTSBURGH PENGUINS)

Crosby tiež nazbieral osem bodov, ale za tri góly a päť prihrávok v troch zápasoch s bilanciou 2-0-1. Vo všetkých skóroval a získal viac ako bod. V prvých dvoch dueloch si pripísal po góle a asistencii, v treťom zaznamenal gól a tri asistencie. Po jeho 32. štvorbodovom výkone v kariére sa dostal pred Alexa Ovečkina na 48. miesto historického bodovania NHL. S 83 bodmi (29+54) v 62 zápasoch sezóny mu patrí delené štvrté miesto v lige.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 04. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL