Voráček so svojím odvolaním u Bettmana neuspel

Hráčska asociácia NHL sa v pondelok odvolala voči dvojzápasovej suspendácii, ktorou Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL potrestalo v nedeľu útočníka Philadelphie Jakuba Voráčka.

David Isaac z denníka Philadelphia Courier-Post informuje, že pojednávanie s ligovým komisárom Garym Bettmanom by sa malo uskutočniť pred štvrtkovým zápasom proti Washingtonu, takže pri najlepšom vynechá český odchovanec jeden zápas – v pondelok Flyers zdolali Senators 3:2.

Voráček dostal trest za nedovolené bránenie v hre obrancovi Islanders Johnnymu Boychukovi v sobotnom zápase. Sám na rozhodnutie ligy zareagoval na sociálnej sieti Twitter odoslaním piatich smajlíkov plačúcich od smiechu.

😂😂😂😂😂

— Jakub Voracek (@jachobe) 10. marca 2019

Dvadsaťdeväťročný rodák z Kladna odohral v tejto sezóne 66 zápasov, v ktorých strelil 18 gólov a pridal 43 asistencií. Ak by odvolanie neuspelo, najbližšie by si zahral v piatok proti Torontu.

DOPLNENÉ: Komisár NHL sa v stredu rozhodol, že Voráček si oprávnene vyslúžil dvojzápasovú suspendáciu, a tak jej dĺžku neznížil. „Rozhodnutie Oddelenia hráčskej bezpečnosti suspendovať pána Voráčka je podporené jasnými a presvedčivými dôkazmi,“ poznamenal vo svojom vyhlásení.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL