Tatar hviezdou zápasu proti bývalému tímu, Pánik skóroval pri výhre

V utorok sa v NHL odohralo osem zápasov aj s päťnásobnou slovenskou účasťou. Kým bostonské trio sa z výhry netešilo, Tomáš Tatar a Richard Pánik áno. A svojou mierou k nej aj prispeli. Veľký večer má za sebou Gaudreau, Ovečkin s Malkinom a Priceom dosiahli míľniky.

Tatar dvojbodový pri návrate, Montreal zdolal Detroit

Tomáš Tatar sa po chorobe vrátil do akcie a proti svojmu bývalému tímu zaznamenal dve asistencie, aby ako tretia hviezda zápasu pomohol Montrealu k výhre 3:1 nad Detroitom, ktorý tak už nemá ani matematickú šancu na postup do play-off. Max Domi a Brett Kulak strelili v druhej tretine góly, pri ktorých Slovák asistoval, a Domi pridal v závere zápasu ešte gól do prázdnej brány. K ukončeniu krátkej dvojzápasovej série prehier pomohol aj Carey Price, ktorý zastavil 20 striel a s 315. výhrou kariéry vytvoril nový klubový rekord „Habs“. O jediný gól Red Wings sa postaral Andreas Athanasiou, kým Jonathan Bernier kryl 33 striel. Hostia prehrali 11 z posledných 12 zápasov. Medzi oboma tímami išlo o posledný vzájomný duel v sezóne. Canadiens vyhrali všetky štyri. Tatar napokon odohral 14 minút a 41 sekúnd, počas ktorých si pripísal aj plusový bod, jednu strelu, jeden bodyček a dve trestné minúty za nedovolené bránenie.

Odporúčame:
Carey Price sa zapísal veľkým spôsobom do histórie Canadiens

Hviezdy duelu: 1. C. Price (MTL), 2. J. Bernier (DET), 3. T. Tatar (MTL)

Pánik tentokrát naštartoval cestu Coyotes za víťazstvom

Richard Pánik využil zaváhanie brankára pri rozohrávke a otvoril skóre druhého zápasu po sebe. Tentokrát však gólom pomohol aj k víťazstvu. Arizona zareagovala na prehru 1:7 s Chicagom z predošlého dňa triumfom 3:1 na ľade St. Louis. O deviatej výhre z posledných 11 zápasoch rozhodol Vinnie Hinostroza a kľúčový výkon podal brankár Darcy Kuemper, ktorý zneškodnil až 39 striel. Dokonca si pripísal aj asistenciu pri góle Olivera Ekman-Larssona do prázdnej brány. „Kuemps bol skvelý. Dokonca aj po včerajšom zápase, v ktorom som ho striedal, bolo vidieť, ako koncentrovaný je. Nebolo možné, aby som ho znovu nedal do brány,“ povedal tréner Rick Tocchet. Zápas zdramatizoval v 59. minúte domáci Jaden Schwartz, ktorý strelil kontaktný gól. Blues si však nakoniec pripísali druhú prehru po sebe a štvrtú z posledných šiestich zápasov. Jordan Binnington urobil 19 zákrokov. Pánik ho ohrozil raz a okrem gólu sa prezentoval aj plusovým bodom a dvoma bodyčekmi. Odohral 15 a pol minúty. Jeho tím sa posunul na pozíciu druhej divokej karty.

Pánikov 13. gól v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. D. Kuemper (ARI), 2. V. Hinostroza (ARI), 3. J. Schwartz (STL)

Columbus opäť porazil Boston, Jenner duel opustil s hetrikom

Napokon sme v Columbuse videli až troch Slovákov v drese Bostonu. Mohol za to nepriaznivý vývoj zápasu. Boone Jenner strelil po chorobe tri góly, Josh Anderson a Zach Werenski zaznamenali po góle a troch asistenciách, aby doviedli Blue Jackets k triumfu 7:4. Ryan Dzingel zaznamenal gól a dve asistencie, Matt Duchene tiež skóroval. Sergej Bobrovskij urobil 27 zákrokov a tím z Ohia potvrdil, že to na Bruins vie – zdolal ich v štvrtom z posledných piatich vzájomných duelov. Tuukka Rask inkasoval päť gólov z 24 striel a v 29. minúte sa do brány postavil Jaroslav Halák, ktorý kryl deväť striel z 10. David Krejčí prišiel o svoju gólovú (4 zápasy) i bodovú sériu (7) a Boston prehral dva zápasy po sebe po prvýkrát od konca januára, pričom ani bod z dvoch zápasov po sebe si neodniesol po prvýkrát od 27. decembra. Brad Marchand strelil dva góly a pridal asistenciu, Patrice Bergeron zaznamenal gól a asistenciu, Chris Wagner raz skóroval. Slováci nebodovali. Peter Cehlárik odohral len osem a štvrť minúty, pričom v druhej polovici zápasu spolu s Trentom Fredericom nenastupoval. Joakim Nordstrom bol vyťažovaný tiež len sporadicky. Zdeno Chára odohral rovných 23 minút so ziskom dvoch plusových bodov. Prezentoval sa aj dvoma strelami, troma blokmi a štyrmi bodyčekmi. Oba tímy sa spolu stretnú aj v sobotu.

Odporúčame:
Jenner strelil jubilejný gól a dosiahol prvý hetrik kariéry + video

Hviezdy duelu: 1. B. Jenner, 2. J. Anderson, 3. Z. Werenski (všetci CBJ)

Bishop a Stars potvrdili formu, Hintz rozhodol o výhre nad Sabres

Rope Hintz strelil v druhej tretine dva góly, Ben Bishop zneškodnil všetkých 35 striel a Dallas si poradil s Buffalom v piatom vzájomnom zápase po sebe, tentokrát pomerom 2:0. Pre Bishopa, ktorý nad utorkovým súperom vyhral 12 štartov v sérii, išlo tretie čisté konto po sebe, ktorým pomohol Stars k piatej výhre z posledných šiestich zápasov. „Čisté kontá sú pekné, ale preto hokej nehráte. Darí sa mi, ale viac záleží na víťazstvách, ako na počte inkasovaných gólov,“ poznamenal americký gólman, ktorý neinkasoval 204 minút a 20 sekúnd. Klubový rekord drží Ed Belfour s časom 219:26. Sabres sa, naopak, nedarí a v utorok si pripísali už piatu prehru po sebe, pričom v druhom zápase po sebe neskórovali. Linus Ullmark inkasoval dva góly z 27 striel.

Odporúčame:
Bishop nekapituloval už trikrát po sebe. Atakuje rekord Belfoura

Hviezdy duelu: 1. R. Hintz, 2. B. Bishop, 3. J. Klingberg (všetci DAL)

Ovečkin i Malkin s míľnikmi, z výhry sa tešil druhý menovaný

Alexander Ovečkin zaznamenal asistenciu, aby sa tešil zo svojho 1200. bodu v NHL. Jevgenij Malkin ich zaznamenal dve, aby oslávil svoj 1000. bod v NHL. V dueli, v ktorom dve ruské hviezdy dosiahli veľké míľniky, napokon vyhral Pittsburgh, ktorý ukončil druhú sériu súpera po sebe, keď triumfoval pomerom 5:3. K piatej výhre Penguins z posledných šiestich duelov pomohli dva presné zásahy Sidneyho Crosbyho, ako aj góly Jakea Guentzela, Phila Kessela a Jareda McCanna, ktorý pridal poistku do prázdnej brány. Matt Murray zneškodnil 38 striel. Dvakrát ho prekonal Jakub Vrána, raz John Carlson. Braden Holtby zastavil 25 striel v zápase, v ktorom Capitals prišli o sériu siedmich výhier po sebe napriek tomu, že v strede zápasu viedli 2:0.

Odporúčame:
Ovečkin a Malkin dosiahli vo vzájomnom zápase veľké míľniky + video

Hviezdy duelu: 1. J. Malkin, 2. S. Crosby, 3. J. McCann (všetci PIT)

Nyquist pomohol natiahnuť víťaznú sériu Sharks dvoma gólmi

Gustav Nyquist strelil dva góly, Marc-Edouard Vlasic zaznamenal gól a dve asistencie, aby pomohol San Jose k výhre 5:4 na ľade Winnipegu. K predĺženiu víťaznej série na šesť zápasov viedli aj presné zásahy Marcusa Sorensena a Joea Pavelskiho, ktorý rozhodol o triumfe len 4,3 sekundy pred koncom. Aaron Dell kryl 21 striel a puk vyberal z brány po góloch Andrewa Coppa, Bryana Littlea, Kylea Connora a Mathieua Perreaulta. Connor Hellebuyck opustil zápas s 31 zákrokmi. Jets si pripísali tretiu prehru z posledných štyroch zápasov. „Štyri sekundy pred koncom zápasu... je to hrozné. Odohrali dobrý zápas a sú aktuálne jedným z top tímov, ale boli sme im dobrým súperom a duel bol vyrovnaný až do posledných sekúnd. Ak je z tohto duelu nejaké pozitívum, tak to, že dokážeme hrať vyrovnanú partiu s takýmito tímami,“ poznamenal Perreault. Aj prvé dva vzájomné zápasy vyhrali hostia.

Pavelski a jeho víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. G. Nyquist (SJS), 2. M. Perreault (WPG), 3. M. Vlasic (SJS)

Gaudreau zažiaril s hetrikom a šiestimi bodmi pri výhre nad Devils

Johnny Gaudreau v utorok doslova koncertoval a postaral sa o niečo, čo sme v lige nevideli viac ako päť rokov. Za svoju aktivitu bol odmenený šiestimi bodmi za tri góly a tri asistencie, aby doviedol Calgary k výhre 9:4 nad New Jersey. Flames vyhrali druhý zápas po sebe po štyroch prehrách vďaka šiestim gólom z tretej tretiny, do ktorej vstupovali za stavu 3:4. Dva góly a asistenciu si pripísal Derek Ryan, gól a tri asistencie Sean Monahan a Elias Lindholm. Matthew Tkachuk a Sam Bennett tiež skórovali, David Rittich kryl 22 striel. Prekonali ho Blake Coleman, Kyla Palmieri, Kenny Ahostino, Travis Zajac. Hosťujúci MacKenzie Blackwood inkasoval deväť gólov z 39 striel a Devils si pripísali siedmu prehru po sebe. Do zostavy Calgary, ktoré ako jediný tím v sezóne strelil 9 gólov v dvoch zápasoch, sa vrátil obranca Michael Stone.

Odporúčame:
Gaudreau explodoval: Šesťbodový výkon sme v NHL videli po viac ako piatich rokoch + video

Hviezdy duelu: 1. J. Gaudreau, 2. D. Ryan, 3. E. Lindholm (všetci CGY)

Anaheim prežil tlak Nashvillu a tešil sa z tesnej výhry

Prvé dva zápasy týchto dvoch súperov vyhral domáci tím. A platilo to aj v utorok, keď si Anaheim dokázal vypracovať trojgólový náskok a odolal tlaku Nashvillu v tretej tretine, aby triumfoval tesne 3:2. Ryan Getzlaf, Jakob Silfverbeg a Daniel Sprong sa postarali o góly, John Gibson urobil 32 zákrokov. V tretej tretine čelil 15 strelám, z ktorých ho prekonal dvakrát Filip Forsberg. Prvý gól strelil v presilovke o dvoch hráčov, druhý v následne presilovke piatich proti štyrom. Pekka Rinne kryl 15 striel z 18 a v záverečnej dvadsaťminútovke čelil len dvom strelám. V druhej tretine zneškodnil trestné strieľanie Maxa Jonesa. Predators prehrali druhý zápas po sebe a štvrtý z posledných šiestich.

Hviezdy duelu: 1. J. Silfverberg (ANA), 2. C. Fowler (ANA), 3. F. Forsberg (NSH)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
J. Halák (BOS) 9/10 (90,0%) - - - - - - -
P. Cehlárik (BOS) 08:15 0 0 0 0 0 0 1
Z. Chára (BOS) 23:00 0 0 0 +2 0 2 4
T. Tatar (MTL) 14:41 0 2 2 +1 2 1 1
R. Pánik (ARI) 15:28 1 0 1 +1 0 1 2



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 03. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL