Sekera bodoval, Marinčin si zahral v divokom zápase s Blackhawks

V troch stredajších zápasoch NHL sme videli aj dvoch slovenských obrancov. Jedno mali spoločné – ani jeden sa netešil z výhry. Andrej Sekera však dokázal aspoň bodovať.

Sekera asistoval, ale Edmonton podľahol New Jersey

Slovenský obranca Andrej Sekera si pripísal svoju druhú asistenciu v sezóne, ktorou ukončil osemzápasovú sériu bez bodu. Connor McDavid zaznamenal dve asistencie, vrátane svojho 100. bodu v sezóne, ktorý dosiahol v troch sezónach po sebe ako 19. hráč histórie NHL. Góly strelili Sam Gagner, Alex Chiasson a Matt Benning, no ani to nepomohlo Edmontonu k víťazstvu nad trápiacim sa tímom, ktorý hral druhý zápas v priebehu dvoch dní. New Jersey zareagovalo na prehru 4:9 s Calgary víťazstvom 6:3, ktorým si ukončilo sedemzápasovú sériu prehier. Kenny Agostino, Damon Severson a Kevin Rooney zaznamenali po góle a asistencii, Travis Zajac, John Quenneville a Blake Coleman tiež skórovali. Dôležitý bol aj výkon Coryho Schneidera, ktorý kryl 36 striel. Jeho náprotivok Mikko Koskinen inkasoval štyri góly z 18 striel a striedal. Anthony Stolarz následne kryl 15 striel zo 17. Sekera odohral 18 minút, počas ktorých si pripísal aj tri strely, bodyček a jeden plusový bod. Okrem neho bol z „Olejárov“ v plus/mínus nad nulou už len Benning. „Podcenili sme ich a brali sme zápas ako ľahký,“ povedal po zápase McDavid. Tréner Ken Hitchcock povedal niečo podobné: „Nerešpektovali sme dostatočne nášho súpera.“

McDavidov 100. bod v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. K. Agostino (NJD), 2. D. Severson (NJD), 3. C. McDavid (EDM)

Chicago ustálo v divokom zápase tlak Maple Leafs

Chicago si vytvorilo päťgólové vedenie, štyri góly strelilo hneď v prvej tretine, aby nakoniec porazilo pomerom 5:4 Toronto, ktoré sa prebudilo a v tretej tretine samotnej vyslalo na bránu 29 striel. „Jednoducho sme opäť neboli pripravení hrať. Boli sme nevýrazní. Oni boli hladní, bolo vidieť, že bojujú o play-off. Z našej strany však bola tá prvá tretina neakceptovateľná,“ povedal Auston Matthews. K výhre Blackhawks opäť pomohol Brendan Perlini, ktorý strelil gól a pridal dve asistencie. S gólom a asistenciou skončil Brandon Saad, po góle pridali Duncan Keith, Dominik Kahun a Alex DeBrincat. Corey Crawford kryl 17 striel z 18 a keďže sa necítil dobre, po druhej tretine prenechal miesto v bráne Collinovi Deliovi. Ten z 29 striel inkasoval tri góly. O zníženie sa postarali Andreas Johnsson, Matthews, Morgan Rielly a John Tavares. Frederik Andersen inkasoval štyri góly zo 14 striel, Garret Sparks od druhej tretiny jeden z 25 striel. V akcii sme videli aj slovenského obrancu Martina Marinčina, ktorý odohral necelých 16 minút a pripísal si dva strelecké pokusy. Kým Blackhawks vyhrali štvrtý zápas po sebe, Maple Leafs prehrali tri z posledných štyroch.

Hviezdy duelu: 1. B. Perlini (CHI), 2. B. Saad (CHI), 3. A. Johnsson (TOR)

Motte rozhodol rýchlymi gólmi o výhre Canucks nad Rangers

Vancouver si ukončil dvojzápasovú sériu prehier a pripísal len druhú výhru z posledných siedmich zápasov, keď na domácom ľade zdolal Rangers 4:1. Víťazný gól strelil Tyler Motte, ktorý v druhej tretine skóroval dvakrát v rozmedzí iba 11 sekúnd, čo je druhý najkratší čas v histórii Canucks po Gerrym O’Flahertym (2 góly za 9 sekúnd). Brock Beaser využil presilovku na otvorenie stavu zápasu a Jake Virtanen ho uzavrel gólom do prázdnej brány. Jacoba Markströma z 22 striel prekonal len Pavel Bučnevič. Henrik Lundqvist duel opustil s 24 zákrokmi. Duel nedohral ani Chris Kreider, ktorý lakťom zasiahol do hlavy Eliasa Petterssona. Trošku kontroverzne bol za zásah do hlavy vylúčený do konca zápasu aj Brendan Lemieux, do ktorého narazil Antoine Roussel. Newyorský tím prehral ôsmy zápas z posledných deviatich.

Odporúčame:
Video: Pettersson krvácal, Roussel nedohral a dvaja hráči Rangers putovali pod sprchy

Dva góly za 11 sekúnd:


Hviezdy duelu: 1. T. Motte, 2. J. Markström, 3. B. Boeser (všetci VAN)

Slováci v akcii

Hráč Ice-time G A B +/- TM S Bčk
M. Marinčin (TOR) 15:51 0 0 0 0 0 2 0
A. Sekera (EDM) 18:09 0 1 1 +1 0 3 1



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 14. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL