Bishop stanovil nový rekord Stars a potom sa zranil

Brankár Ben Bishop má za sebou večer, ktorý ukončil so zmiešanými pocitmi. Pri víťazstve Dallasu 4:1 nad Minnesotou síce o svoju sériu bez inkasovaného gólu neprišiel, ale negatívne pocity mu prinieslo zranenie.

Tridsaťdvaročný americký brankár sa stal novým klubovým rekordérom, keď neinkasoval gól 230 minút a 53 sekúnd. Touto sériou tak prekonal Eda Beldoura, ktorého čisté konto trvalo 219 minút a 26 sekúnd.

Bishop sa snažil stať len piatym brankárom od ročníka 1929/30 a deviatym celkovo, ktorý by vychytal nulu v štyroch zápasoch po sebe. Bol by prvý od sezóny 2003/04, v ktorej to dokázal Brian Boucher v drese Coyotes.

A hoci tento zápis už neprekoná, po návrate do akcie bude môcť svoju sériu bez inkasovaného gólu ešte trochu natiahnuť. K rekordu NHL má však ďaleko – Boucher nekaputoval 332 minút a 1 sekundu.

Dovtedy sa však bude musieť zotaviť zo zranenia dolnej časti tela, ktoré utrpel v druhej tretine a ktoré sa bude posudzovať na dennej báze. V zápase proti Wild ho v bráne nahradil Anthon Chudobin, ktorý inkasoval jeden gól.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL