Marchand: Súčasný formát play-off je nespravodlivý

Všetko nasvedčuje tomu, že v prvom kole tohtoročného play-off na seba narazia tímy Boston Bruins a Toronto Maple Leafs, ktoré tak budú mať šancu prehĺbiť svoju rivalitu. Útočník Bruins Brad Marchand však nechce predbiehať.

„Tá séria ešte nie je vytesaná do kameňa. Trochu predbiehate,“ poznamenal skúsený krídelník, ktorý tak ukázal svoj pragmatizmus.

Realisticky však je už len malá šanca, že by sa daná séria neuskutočnila. Boston stráca na vedúcu Tampu 17 bodov. Toronto je za ním so štvorbodovou stratou, ale s osembodovým náskokom pred Montrealom a zápasom k dobru.

Okrem toho, že v apríli budú oba tímy s najväčšou pravdepodobnosťou prehlbovať svoju dlhoročnú rivalitu, bude to znamenať aj to, že jeden z najlepších tímov ligy by skončil už po prvom kole bojov o Stanleyho pohár. A to sa Marchandovi nepáči.

„Nemyslím si, že je to férové. Jeden tím by skončil druhý v NHL a musel by hrať s tretím alebo štvrtým tímom, v porovnaní so siedmym (podľa starého formátu),“ povedal Marchand. „Ak však chcete získať Stanleyho pohár, musíte tak či tak prejsť celou svojou konferenciou.“

Debata o tom, či je lepšie súčasné play-off alebo to, ktoré NHL zrušila v roku 2014, sa koná prakticky od samotnej zmeny. Generálni manažéri mali možnosť zaoberať sa formátom začiatkom mesiaca na svojom stretnutí, ale nestalo sa tak.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL