Černák bol pri rekorde: Čo musí robiť po tom, ako sa etabloval v najlepším tíme NHL?

Slovenský obranca Erik Černák sa v tejto sezóne etabloval v NHL a momentálne sa už cíti v Tampe ako doma. Pomohli mu k tomu aj spoluhráči, ktorí ho od začiatku podporovali. Na ňom je teraz už len to, aby udržal svoju výkonnosť.

„Hrám v najlepšom tíme ligy a moju spoluhráči sú úžasní. Pomáhali mi od prvého zápasu až doteraz a ja sa v každom zápase cítim skutočne dobre. Len tu musím pokračovať v mojej práci, neprestávať korčuľovať a brániť najlepších hráčov súpera,“ povedal Černák.

Defenzíva floridského tímu sa v posledných zápasoch očividne rozbehla aj po ofenzívnej stránke. Svoj podiel na tom má aj mladík z Košíc, ktorý si z posledných šiestich stretnutí odniesol jeden gól a tri asistencie. Robia obrancovia niečo inak?

„Myslím si, že hráme rovnaký hokej ako v čase, keď som sem prišiel. Len sa snažíme hrať trochu ofenzívnejšie, tvoriť hru pre našich útočníkov a strieľať puky na bránu,“ skonštatoval Černák, ktorý má po štvrtku na konte tri góly a desať asistencií.

Ako už spomenul samotný Černák, Tampa Bay je momentálne najlepším tímom NHL. Ako jediný má už istotu play-off a v piatkovom zápase proti Detroitu si vyrovnal klubový rekord s 54 výhrami. Hráči Lightning však tento medzník pred zápasom príliš neriešili.

„My sa len koncentrujeme na našu prácu, na našu hru. Na všetko sa pozeráme len zápas po zápase. Snažíme sa len hrať najlepšie ako vieme,“ dodal Černák pre Fox Sports.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL