Killorn prispel k rekordnej výhre hetrikom. Čakal naň vyše 500 zápasov + video

Útočník Tampy Bay Alex Killorn sa načakal na svoj premiérový trojgólový zápis v NHL. V sobotu ním však prispel k výhre 6:3 nad Washingtonom, ktorá znamenala klubový rekord. Stal sa prvou hviezdou zápasu.

Dvadsaťdeväťročný kanadský krídelník skóroval dvakrát v prvej tretine, keď zvyšoval náskok Lightning na 2:0 i 3:1. V poslednej minúte duelu zavŕšil prvý hetrik kariéry strelou do prázdnej brány. Dosiahol ho v jeho 507. zápase základnej časti.

„Bol to dobý pocit, najmä ten tretí gól, ktorý akoby spečatil výhru. Necelú minútu pred koncom je príjemné mať dvojgólový náskok,“ povedal o hetriku Killorn, ktorého výhry v základnej časti až tak nezaujímajú. „Je to skvelé, prekonanie tých rekordov je naozaj veľmi pekné. Ale moc na tom nezáleží. Chceme sa zlepšovať a byť v čo najlepšej pozícii pred play-off.“

Rodák z Halifaxu ukončil hetrikom 10-zápasové gólové suchoty. Rozšíril si konto na 16 gólov a 37 bodov v 72 zápasoch sezóny. V základnej časti už nastrieľal 103 gólov a pridal k nim 155 asistencií. Tampa ho draftovala v roku 2007 zo 77. miesta.




Autor: Marián Masaryk | Vydané: 17. 03. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL