Ako to vyzerá s Halákom a Raskom v boji o Jenningsovu trofej?

V utorok sme videli súboj dvoch tímov, ktorých v tejto sezóne zdobí defenzíva. Išlo aj o súboj brankárov, ktorí sú v hre o Jenningsovu trofej. Ako sa tento boj vyvíja?

Pred desiatimi dňami sme vydali článok, v ktorom sme upozornili na to, že Jaroslav Halák má šancu získať svoju druhú Jenningsovu trofej v kariére po tom, čo tú prvú získal s Brianom Elliottom v roku 2012. Vtedy chytali za St. Louis.

Pred desiatimi dňami tento súboj viedlo bránkovisko Islanders, ktoré kapitulovalo 168-krát. Bostonu patrilo druhé miesto len s jednogólovou stratou. Za ostatné dni sa však toho veľa zmenilo. A nie práve v prospech slovenských nádejí.

Nádeje Haláka a Tuukku Raska, ktorý túto cenu ešte nezískal, citeľne poškodila prehra 4:7 s Columbusom. Samotní Bruins však trochu uškodili nádejám Islanders, ktorých v utorok zdolali 5:0.

V konečnom dôsledku to však nič nezmenilo na tom, že newyorský tím má stále najväčšie šance. Aktuálne má na konte 178 inkasovaných gólov, kým Bruins 185. Oba tímy odohrajú ešte deväť zápasov.

V hre je však stále aj Dallas, ktorý bol pred desiatimi dňami tretí so 172 inkasovanými gólmi. Teraz ich má 180, takže najväčšou hrozbou nádejí Thomasa Greissa a Robina Lehnera sa stali Ben Bishop a Anton Chudobin. Stars tiež odohrajú ešte deväť zápasov.

Do konca základnej časti sa to ešte môže zamiešať všelijako. Stačí jeden zápas, aby sa situácia zmenila, o čom nás presvedčila aj spomínaná prehra Bruins. Bude teda zaujímavé sledovať, ako tento boj napokon dopadne.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 03. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL