De Haan je po strašidelnom zranení na prahu návratu

Obranca Calvin de Haan by sa mohol vrátiť do akcie po zranení oka už vo štvrtkovom zápase, v ktorom jeho Carolina na domácom ľade privíta Tampu Bay.

„Momentálne je to už len o vyčkávaní, tak dúfajme, že budem späť v zostave buď zajtra, alebo cez tento víkend,“ poznamenal de Haan, ktorý v stredu absolvoval dobrovoľný tréning.

Dvadsaťsedemročný Kanaďan utrpel zranenie 11. marca, keď ho v tretej tretine zápasu proti Coloradu zasiahol do oka čepeľou hokejky útočník Avalanche Alexander Kerfoot. Jeho kroky potom viedli do nemocnice.

„Keď sa to stalo, bolo to strašidelné. Nič som tým okom nemohol vidieť, takže som bol z toho nervózny. Na ďalší deň to bolo lepšie a odvtedy sa to každým dňom po troške zlepšovalo. Mal som smolu aj šťastie v rovnaký čas. Vyhol som sa vážnemu zraneniu. Mohlo to byť aj horšie,“ prezradil de Haan.

De Haan odohral v tejto sezóne 67 zápasov, v ktorých strelil gól a pridal 13 asistencií. Tiež sa prezentoval 169 bodyčekmi a 96 blokmi. Hurricanes sú momentálne prvou divokou kartou vo Východnej konferencii, tri body pred Columbusom.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL