Barkov: S týmto tímom sme mali byť v play-off

Kapitán tímu Florida Panthers, Aleksander Barkov, si myslí, že jeho mužstvo malo v tejto sezóne dopadnúť lepšie. Namiesto toho sa musí zmieriť s tým, že v piatej sezóne zo šiestich si nezahrá o Stanleyho pohár.

„Myslím si, že s týmto tímom sme sa mali dostať do play-off. Je to sklamanie,“ povedal Barkov. „Máme pred sebou svetlú budúcnosť a sme stále mladí. Ale čas letí veľmi rýchlo. Musíme už začať od začiatku sezóny a vyhrávať zápasy.“

Panthers prišli aj o matematickú šancu postúpiť do vyraďovacích bojov v utorok, keď prehrali s Montrealom 1:6. Pre floridský tím ide o 16. sezónu z posledných 18, ktorá sa skončí už po základnej časti.

„Samozrejme, že je to frustrujúce. Pred sezónou bolo naším najväčším cieľom vyhrávať zápasy, prebojovať sa do play-off a vyhrať Stanleyho pohár. Keď sa vám to nepodarí, tak vás to frustruje,“ skonštatoval Barkov.

Florida sa v sezóne musela vyrovnávať s početnými zraneniami a veľkým problémom bola defenzíva, ktorá umožnila súperom streliť 262 gólov, čo je tretí najhorší výkon v NHL. Barkov si uvedomuje, že na tom tím musí popracovať.

„Mali sme veľa zranených hráčov, ale zároveň hráči, ktorí hrali, nehrali tak dobre. Nehrali sme dobre najmä v obrannom pásme. Dokážeme strieľať góly, ale naše problémy sú v obrannom pásme. Musíme sa naučiť, ako v tom môžeme byť lepší,“ dodal dvadsaťtriročný Fín, ktorý si vytvoril osobné maximá s 34 gólmi, 54 asistenciami i 88 bodmi. Tieto úspechy by určite vymenil za tie tímové.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 28. 03. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL