Video: Giordano fauloval rozbehnutého McDavida a spôsobil mu vážne zranenie!

Kapitán tímu Edmonton Oilers nezakončil sezónu ideálne. V poslednom zápase, ktorým bolo štátne derby s Calgary, utrpel vážne zranenie nohy pri náraze do brány vo veľkej rýchlosti. Prispel k nemu kapitán Flames.

Mark Giordano v úvode druhej tretiny podrazil Connora McDavida, keď sa okolo neho prehnal vo veľkej rýchlosti. Po páde hviezdny center tvrdo narazil do bránkovej konštrukcie a pravdepodobne si zlomil ľavú nohu. Spoluhráči mu museli pomôcť odísť do kabíny.



Giordano dostal za svoj zákrok menší dvojminútový trest. Kamery zachytili detail McDavidovho nárazu aj moment, keď pri obhliadke lekárom na ľade zdanlivo hovorí: „Je to zlomené.“ Klub neskôr informoval, že vyšetrenie röntgenom neodhalilo zlomeninu. Podstúpi však ešte magnetickú rezonanciu.

Here was Connor McDavid crashing into the net before leaving the game. Poor guy. #mcdavid #NHL pic.twitter.com/vHTy7xqTfe

— Andrew Ng 🏒 (@Crash_CCCR) April 7, 2019

McDavid ukončil sezónu so ziskom 116 bodov ako druhý najproduktívnejší hráč NHL po Nikitovi Kučerovovi z Tampy Ba (128). Vytvoril si osobné maximá v počte gólov (41), asistencií (75) i bodov, ale Oilers napriek tomu nebudú v play-off.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 07. 04. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL