Crawford začal sezónu zranený a zranený ju aj skončil + video

Corey Crawford skončí sezónu 2018/19 tak, ako ju začal – zranený. Brankárska jednotka tímu Chicago Blackhawks totiž v piatkovom zápase opustila bránu predčasne a v sobotu už nebola ani na striedačke.

Crawford zastavil deväť striel v predposlednom zápase sezóny proti Dallasu, ktorým čelil počas necelých 26 minút v akcii. Následne miesto v bráne prenechal Camovi Wardovi. Dôvodom bolo zranenie slabín, ktoré utrpel zrejme ešte na konci prvej tretiny.

A look at Corey Crawford’s potential injury from the first period. He went post-to-post and was favoring his leg. #Blackhawks pic.twitter.com/UxJR2FcL20

— Charlie Roumeliotis (@CRoumeliotis) 6. apríla 2019

Crawford vynechal prvých päť zápasov aktuálnej sezóny po tom, čo vynechal pre následky otrasu mozgu celú druhú polovicu sezóny 2017/18. V decembri utrpel opäť otras mozgu, pre ktorý absentoval viac ako dva mesiace.

Tridsaťštyriročný rodák z Montrealu tak nakoniec absolvoval v tejto sezóne len 39 zápasov, z ktorých 14 doviedol do víťazného konca. Zaznamenal pritom 90,8% úspešnosť zákrokov a priemer 2,93 inkasovaného gólu na zápas.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL