Knights sú pripravení pridať plyn, Sharks vsádzajú na defenzívu

Tím Vegas Golden Knights v minulej sezóne vyradil v druhom kole play-off San Jose Sharks v šiestich zápasoch, pričom v sérii ani raz neprehrával. Po prvom zápase týchto dvoch tímov v tohtoročnom prvom kole je však situácia iná.

Kalifornský tím vstúpi do piatkového zápasu číslo dva s vedením 1:0 po tom, čo v stredu uspel pomerom 5:2. Hráči tímu z Nevady sa pritom zhodli na tom, čo bolo dôvodom prehry a čo musia urobiť inak, aby mali šancu na vyrovnanie stavu série.

„Musíme sa viac snažiť. Myslím si, že oni sa snažili viac ako my, chceli to víťazstvo viac,“ poznamenal center William Karlsson.

„Myslím si, že keď sme prehrávali, boli sme frustrovaní a nedržali sme sa už viac našej hry. Oni pracovali a bojovali tvrdšie ako my. Myslím si, že kľúčové bude to, aby sme viac bojovali a hrali našu hru,“ pridal sa obranca Deryk Engelland.

San Jose má v tejto sezóne bilanciu 33-0, ak súperovi umožní streliť nanajvýš dva góly. A tréner Peter DeBoer verí, že práve dôrazná defenzívna hra bude kľúčom k úspechu v ďalšom priebehu série.

„Myslím si, že sme v prvom zápase hrali v obrane dôrazne. A to bude pre nás recept pre toto play-off, ktorého sa musíme držať. Góly prídu samé. O ofenzívu sa neobávam. Dokážeme strieľať góly. Šancu na víťazstvo nám dá, keď budeme brániť tak ako v prvom zápase,“ poznamenal kormidelník kalifornského tímu.

V otváracom zápase série sa do zostavy Sharks vrátil hviezdny obranca Erik Karlsson, ktorý sa prezentoval vo veľmi dobrom svetle. On, Brent Burns a Marc-Edouard Vlasic zaznamenali po dva body. Golden Knights sa preto viac zamerajú aj na nich.

„Najlepšia vec, ktorú môžeme urobiť, je, že im neumožníme mať puk na hokejkách. Sú veľmi talentovaní a po ľade korčuľujú rýchlo Ak im dokážete zobrať puk na začiatku akcie, tak to urobí veľký rozdiel,“ prezradil Reilly Smith.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 12. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL