Torontu sa taktika na Cháru vyplatila. Drobný Moore ho zložil bodyčekom + video

Tím Toronto Maple Leafs sa v prvom zápase tohtoročnej série proti Bostonu snažil obmedziť vplyv obrancu Zdena Cháru taktikou zo starých čias – tvrdou hrou. A prinieslo to svoje ovocie.

„Chceme byť na neho tvrdí. Hrať proti nemu tvrdo. Snažíme sa každého naraziť tak tvrdo ako to ide, ale u neho to platí obzvlášť. Snažíme sa ho vyčerpať, je to veľký chlap. Hrá v tejto lige už dlho, ale starne,“ povedal Kasperi Kapanen o prístupe jeho tímu k Chárovi.

Kapitán Bruins mal v otváracom zápase na ľade problémy. Nestíhal rýchlym útočníkom kanadského tímu a vyzeralo to tak, že bol aj zaskočený ich agresívnym prístupom k hre. Stal sa terčom niekoľkých bodyčekov, pričom jeden z nich vynikol.

Hitom kanadských fanúšikov sa stal bodyček Trevora Moorea, ktorý odstrelil obrovitého Cháru tak ako keby mali obaja vymenené postavy. Dvadsaťštyriročný útočník meria pritom iba 178 centimetrov a váži cez 80 kilogramov.

Missed from last night's game, Trevor Moore demolishes Zdeno Chara (Credit to Reddit user u/elevenstewart for spotting this) pic.twitter.com/HmjcOGnHz6

— x - The Leafs IMO (@TheLeafsIMO) 12. apríla 2019

„Je to hráč, ku ktorému prechovávam veľký rešpekt a ktorého som sledoval pri vyrastaní. Je pre mňa neskutočné už len to, že som s ním na rovnakom ľade. Stále je to dobrý hráč a my sme sa ho snažili utlmiť tvrdou hrou,“ priznal Moore.

Ako odpovie Chára a jeho tím na štvrtkovú prehru 1:4, sa doveziem už dnes. Boston bude hostiť druhý zápas série a už bude vedieť lepšie, na čo si dať pozor.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 13. 04. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL