Video: Kadri bol vylúčený za zákrok na DeBruska. Chára si ho podal

Útočník Toronta Nazem Kadri zažil v sobotu rušný druhý zápas zo série prvého kola play-off proti Bostonu. Postaral sa o jediný gól Maple Leafs pri prehre 1:4, ale dostal sa aj do viacerých súbojov s Jakeom DeBruskom. Po jednom z nich bol vylúčený.

Kadri s DeBruskom sa do seba pustili už v strede prvej tretiny po tom, ako útočník Bostonu narazil súpera na mantinel. Obaja dostali menšie tresty za hrubosť, ale tým sa to pre nich neskončilo.



Hneď ako Kadri opustil trestnú lavicu v závere druhej tretiny, dostali sa s DeBruskom do kolízie koleno na koleno. Útočník Toronta bol po nej otrasený a zamieril do kabíny. Na tretiu tretinu sa však vrátil.

„Podľa mňa to bol čistý zákrok. Bol to súboj rameno na rameno,“ povedal o súboji tréner Bostonu Bruce Cassidy.



V 55. minúte si Kadri neudržal nervy na uzde, keď pomstil DeBruskov bodyček na Patricka Marleaua krosčekom do súperovej tváre. Hneď sa do neho pustil Zdeno Chára. Rozhodcovia udelili Kadrimu vyšší päťminútový aj osobný 10-minútový trest, takže v dueli dohral.



Posledné slovo môže mať napokon Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL, ktoré už pozvalo Kadriho na osobné stretnutie. Podľa Dona Cherryho môže očakávať suspendáciu: „Nemôžete urobiť takýto krosček a očakávať, že nebudete suspendovaní.“


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 14. 04. 2019 | Rubrika: Video


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL