Kadri čelí prísnej suspendácii: Musí ísť na osobné stretnutie

Útočník tímu Toronto Maple Leafs, Nazem Kadri, urobil v sobotu opäť niečo, čím si nevyslúžil pochvalu od svojho trénera. A po ňu si nepôjde ani do New Yorku, kde v pondelok absolvuje osobné stretnutie s Oddelením hráčskej bezpečnosti NHL.

Kadri sa v závere sobotného zápasu zo série proti Bostonu prezentoval nebezpečným krosčekom do tváre Jakea DeBruska, ktorý krátko predtým bodyčekoval Patricka Marleaua a s ktorým mal v zápase aj pár iných incidentov.

Osobné stretnutia so zástupcami disciplinárky sa pritom uskutočňujú vtedy, keď sa zvažuje suspendácia dlhšia ako päť zápasov. V tomto prípade by nebola prekvapením vzhľadom na charakter zákroku a hráčovu minulosť.

Kadri sa podobným zákrokom prezentoval aj v minuloročnom play-off, keď zaň dostal dištanc na tri zápasy. Keďže sa z toho evidentne nepoučil, teraz by mohol prísť tvrdší trest. Navyše, suspendovaný bol v kariére dokopy štyrikrát. Dá sa teda predpokladať, že by si v sérii proti Bruins už zahrať nemusel.

Maple Leafs vstúpili do play-off víťazstvom, na ktoré však Bruins zareagovali vyrovnaním stavu série. Kadri je pre kanadský tím kľúčovým hráčom, a tak jeho strata bude citeľná bez ohľadu na to, koľko zápasov nakoniec „vyfasuje“.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 15. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL