Svečnikov zrejme vynechá štvrtý zápas proti Capitals

Talentovaný útočník Andrej Svečnikov by nemal nastúpiť vo štvrtom zápase série prvého kola play-off medzi Carolinou a Washingtonom po tom, čo nedohral predošlý duel.

Hlavný tréner Hurricanes, Rod Brind’Amour, v utorok povedal, že jeho devätnásťročný zverenec utrpel v bitke s Alexom Ovečkinom zranenie hlavy a momentálne si prechádza protokolom pre prípady otrasu mozgu. Po pondelkovom zápase bol prevezený do nemocnice na vyšetrenia.

Brind’Amour skonštatoval, že Svečnikov vyzeral v utorok omnoho lepšie oproti tomu, keď ho uvidel cez prvú prestávku pondelkového zápasu. Napriek tomu však neočakáva, že bude na duel číslo štyri pripravený.

„Vyzerá normálne a cíti sa skvelo, čo je skutočne pozitívne. Budeme však skutočne opatrní. Vždy sme opatrní. Tento rok sme sa vyrovnávali s otrasmi mozgov ani neviem koľkých hráčov a keď boli pripravení na návrat, radšej sme ešte pár týždňov počkali. Určite sa s jeho návratom ponáhľať nebudeme,“ povedal kormidelník.

Pokiaľ ide o útočníka Micheala Ferlanda, ktorému sa v pondelok zhoršilo vlečúce sa zranenie hornej časti tela, Brind’Amour nemal žiadne nové informácie. Jeho štvrtkový štart je nateraz otázny. Tím pre istotu povolal zo Charlotte (AHL) útočníka Patricka Browna.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 04. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL