S play-off sa rozlúčila polovica Slovákov + série

V utorok sme spoznali posledného postupujúceho do tretieho kola, na ktoré sú už v rámci CHL pripravené OHL, QMJHL i WHL. Slovenské zastúpenie sa pritom v druhom kole zmenšilo.

OHL

V Ontáriu sa so sezónou rozlúčil jediný slovenský zástupca, útočník Adam Ružička. Jeho Sudbury si v sérii proti najlepšiemu tímu, Ottawe, ani neškrtlo a prehralo 0:4 na zápasy. Bratislavský rodák zaznamenal v sérii tri góly a tri asistencie, aby uzavrel play-off so ziskom 10 bodov (3+7) ako 31. najproduktívnejší hráč ligy. Tým najproduktívnejším je Evan Bouchard z Londonu s 21 bodmi (4+17).

Ostatné tri série boli v druhom kole dramatickejšie. Súperom Ottawy sa stane Oshawa, ktorá vyradila Niagaru v šiestich dueloch. Šesť duelov na postup potreboval aj Saginaw, ktorý vo finále konferencie narazí na Guelph. Ten v siedmich zápasoch vyradil najlepší tím Západnej konferencie po základnej časti, London. Tretie kolo štartuje už vo štvrtok.

Série 3. kola:
Západná konferencia
Saginaw (2) – Guelph (4)
Východná konferencia
Ottawa (1) – Oshawa (3)

QMJHL

V Quebecu boli série druhého kola pomerne jednoznačné, ani jeden tím nepotreboval na postup viac ako päť zápasov. V „slovenskej“ sérii sa z postupu tešil Drummondville, ktorý vyradil Sherbooke a v treťom kole narazí na Halifax. Rouyn-Noranda vyradila Victoriaville a o veľké finále zabojuje s Rimouski (po druhom kole sa už nezohľadňuje postavenie v konferenciách, ale celkovom poradí ligy). Duely odštartujú v piatok.

Sezóna sa skončila pre útočníka Olivera Okuliara, ktorý si v piatich zápasoch 2. kola pripísal asistenciu a play-off skončil so ziskom štyroch bodov (1+3) v 10 zápasoch. Obranca Michal Ivan v piatich zápasoch prvého kola nebodoval, ale proti Okuliarovmu tímu si pripísal v piatich dueloch šesť asistencií. Nebodoval pritom len v jednom zápase. Najproduktívnejším Slovákom v play-off je Patrik Hrehorčák, ktorý nazbieral sedem bodov (3+4) v 10 dueloch. V druhom kole si však pripísal len jednu asistenciu. Jeho spoluhráč z Rouyn-Norandy, Peter Abbandonato, je s 21 bodmi (4+17) najproduktívnejším hráčom ligy.

Série 3. kola:
Rouyn-Noranda (1) – Rimouski (3)
Halifax (1) – Drummondville (2)

WHL

Na západe kontinentu zostal v hre o titul už len jeden Slovák. Útočník Miloš Roman sa tešil zo štvorzápasového postupu Vancouveru cez Victoriu, pričom v sérii zaznamenal gól a asistenciu, aby mal v play-off na konte päť bodov (2+3) po 10 dueloch. Súperom Giants bude Spokane, ktoré v piatich dueloch vyradilo nasadený Everett. Martin Faško-Rudáš sa rozlúčil so sezónou s deviatimi bodmi (4+5) v 10 dueloch play-off, pričom v 2. kole zaznamenal len jednu asistenciu a v bodovaní klesol na 20. miesto.

Vo Východnej konferencii sa stretnú v treťom kole, ktoré začína v piatok, najvyššie nasadené tímy, Prince Albert a Edmonton. Práve hráč prvého menovaného tímu, Dante Hannoun, je najproduktívnejší vo WHL. V 10 dueloch si pripísal 14 bodov (9+5). Rovnaký počet nazbieral aj Davis Koch z Vancouveru, ale ten strelil len dva góly.

Série 3. kola:
Západná konferencia
Vancouver (B1) – Spokane (A2)
Východná konferencia
Prince Albert (V1) – Edmonton (C1)


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 04. 2019 | Rubrika: Juniori


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL