MS18: Galapredstavenie Hughesa proti Slovensku + video

Najväčší adept na post tohtoročnej draftovej jednotky NHL sa v piatok predviedol v plnej paráde. V zápase USA proti Slovensku na MS hráčov do 18 rokov vo Švédsku zažiaril štyrmi gólmi a siedmimi bodmi pri výhre 12:5.

Jack Hughes, ktorý bol aj na čele posledných preddraftových rebríčkov, vyrovnal so spoluhráčom Coleom Caufieldom historický rekord MS hráčov do 18 rokov so štyrmi gólmi v zápase. Sedemnásťročný center k nim pridal tri asistencie, aby najväčšou mierou prispel k vysokému triumfu Američanov.

Hughes, ktorý je kapitánom tímu USA, vedie spoločne s Caufieldom produktivitu turnaja s ôsmimi bodmi po dvoch zápasoch. V prvom dueli Američania zdolali Švédsko 6:1, a tak s plným počtom vedú skupinu B s celkovým skóre 18:6.

Slováci prehrali úvodný zápas s Ruskom 3:6 a po dvoch prehrách sú na chvoste skupiny so skóre 8:18. V ich zostave nechýbali ani hráči pôsobiaci v zámorí a najväčšie slovenské nádeje pred Vstupným draftom NHL 2019. Bodovanie tímu vedie Maxim Čajkovič s dvoma gólmi a asistenciou.



Zostava SR proti USA: Kozel (Hlavaj) – Turan, Mudrák, Lavička, Hlaváč, Gajdoš, Golian, Kňažko – Krajč, Jellúš, Mrázik – Turanský, Sojka, Čajkovič – Chromiak, Haščák, Lašák – Eliaš, Valigura

Slovensko čaká v skupinovej fáze turnaja ešte domáce Švédsko a Lotyšsko.


Autor: Marián Masaryk | Vydané: 20. 04. 2019 | Rubrika: Reprezentácia


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL