Dallas trikrát vyrovnal, ale St. Louis nakoniec v treťom dueli zvíťazilo

V jedinom pondelkovom zápase druhého kola play-off potvrdilo St. Louis svoju formu u súperov a v Dallase sa ujalo vedenia v sérii 2:1 na zápasy.

Západná konferencia

DALLAS – ST. LOUIS 3:4 (stav série: 1-2)

St. Louis trikrát viedlo, ale Dallasu sa trikrát podarilo vyrovnať. Až Pat Maroon strelil minútu a 38 sekúnd pred koncom tretej tretiny gól, ktorý zotrval ako víťazný. Blues tak uspeli 4:3 a v sérii druhého kola play-off vedú 2:1 na zápasy. K zlepšeniu bilancie na ľadoch súperov v play-off na 4-0 pomohli gólmi aj Jaden Schwartz, Tyler Bozak a Alex Pientrangelo, pričom prví dvaja menovaní zaznamenali aj po asistencii. Schwartz strelil svoj šiesty gól v posledných piatich zápasoch, čo sa pred ním z hráčov Blues podarilo len Brettovi Hullovi, Joeovi Mullenovi a Brianovi Sutterovi. Jay Bouwmeester zaznamenal dve asistencie. Jordan Binnington predviedol 28 zákrokov, Ben Bishop o jeden viac. Z domácich sa presadili Alexander Radulov v presilovke, Andrew Cogliano v oslabení a Tyler Seguin pri hre piatich proti piatim. Radulov má na konte už sedem bodov, s ktorými si vyrovnal osobné maximum z roku 2017.

Štvrtý zápas série sa odohrá v stredu v Dallase. Ak by aj ten vyhralo St. Louis delilo by ho už len jedno víťazstvo na ľade súpera od vyrovnania svojho rekordu v play-off.

Maroonov víťazný gól:


Hviezdy duelu: 1. J. Schwartz (STL), 2. P. Maroon (STL), 3. T. Seguin (DAL)

Patrick Maroon, útočník Blues: „Je to zvláštne, ale cítim, že len nejako nachádzame spôsoby, ako vyhrávať zápasy. Musíte vyzdvihnúť Dallas za to, ako sa odrazil späť a zatlačil na nás. My sme však mali navrch už len tým, že sme zatlačili tvrdšie, neprestávali sme s tým a nikdy sa nevzdávali.“

Tyler Seguin, útočník Stars: „Myslím si, že posledných 20 minút bolo od nás lepších, ale inak dnes súper pracoval tvrdšie, ako my. Boli lepším tímom a toto víťazstvo si zaslúžili.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 30. 04. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL