Mrázek chytať dnes nebude, Svečnikovov návrat možný

Český brankár Petr Mrázek nebude štartovať v stredajšom zápase, v ktorom Carolina bude za stavu 2:0 na zápasy hostiť Islanders. Hrať by však už mohol ruský útočník Andrej Svečnikov.

Mrázek nedochytal nedeľný zápas po tom, čo v druhej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela. Podľa trénera Roda Brind’Amoura mal tím šťastie a zranenie nie je vážne. Dokonca by mohol byť späť v bráne už v zápase číslo štyri.

„Mali sme šťastie. Správy, ktoré som dostal, nie sú také zlé, ako sme sa obávali. Budeme však opatrní, pretože nechcete, aby sa stav ešte zhoršil. Neviem, ako dlho to potrvá, ale nemalo by to byť nič dlhodobé,“ poznamenal kormidelník.

V stredu bude štartovať Curtis McElhinney, ktorému by mal kryť chrbát Alex Nedeljkovic.

Na utorkovom tréningu bol prítomný opäť aj Svečnikov, ktorý trénoval celý čas na ľavom krídle štvrtého útoku s Clarkom Bishopom a Patrickom Brownom. Už dokonca dostal aj povolanie k návratu, ale opäť platí, že Hurricanes budú opatrní.

„Teraz je to už len o tom, ako sa bude cítiť on. Už je mimo hry nejaký čas, ale vyzerá dobre. Nechcete však zaradiť do zostavy hráčov, ktorí si sami nie sú istí. Musí si byť stopercentne istý predtým, ako sa vráti, “ povedal Brind’Amour.

Do tréningu sa zapojil aj útočník Micheal Ferland, ktorý sa však nezapájal do nácviku formácií. V treťom zápase série by hrať ešte nemal, ale mohol by sa dočkať už v zápase číslo štyri.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 01. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL