Blues si v Dallase vynútili zápas číslo sedem, Bishop nedohral

St. Louis muselo v nedeľu vyhrať, aby sa mu neskončila sezóna. A zverencom Craiga Berubeho sa to aj podarilo. Uspeli v Dallase 4:1, aby si vynútili rozhodujúci zápas číslo sedem.

Západná konferencia

DALLAS – ST. LOUIS 1:4 (stav série: 3-3)

Jaden Schwartz a Sammy Blais skórovali v rozmedzí 33 sekúnd v tretej tretine, aby pomohli St. Louis k víťazstvu 4:1 nad Dallasom, po ktorom je stav série druhého kola vyrovnaný 3:3 na zápasy. Skóre stretnutia otvoril už po 63 sekundách hry Alex Pietrangelo a v druhej tretine sa do listiny strelcov zapísal David Perron, ktorý prelomil nerozhodný stav 1:1. Jordan Binnington kryl 22 striel a ako jediný ho prekonal počas presilovky v 12. minúte úvodnej dvadsaťminútovky Tyler Seguin. Stars pritom potrebovali až osem a pol minúty, aby vyslali na hosťujúceho brankára prvú strelu. Ben Bishop čelil 20 strelám a po štvrtom inkasovanom góle opustil bránu. Len krátko predtým ho do ľavého ramena trafila tvrdá strela Coltona Parayka, po ktorej Bishop zostal ležať na chrbte, kým Schwartz medzitým zvýšil vedenie hostí na 3:1. Americkému brankárovi sa venovala aj lekárska pozornosť, ale zostal v zápase, až pokým ho neprekonal Blais. Tréner Jim Montgomery po stretnutí povedal, že je v poriadku. Anton Chudobin v posledných 11 minútach hry zastavil všetkých päť striel, ktorým čelil.

Siedmy zápas série sa odohrá v St. Louis v utorok.

Blues majú vonku bilanciu 5-1 a už len jedna výhra ich delí od vyrovnania najvyššieho počtu výhier u súperov v jednom play-off. V nedeľu v ich drese zažil debut v play-off Blais, ktorý sa stal siedmym hráčom v klubovej histórii, ktorý skóroval pri svojom debute vo vyraďovacích bojoch. Naposledy to dokázal Marty Reasoner v roku 2000. Perron zase strelil svoj druhý víťazný gól v kariére v play-off. Stars doteraz v play-off nevyslali na bránu menej striel ako nedeľných 23.

Perronov víťazný gól:


Hviezdy duelu: J. Schwartz, 2. A. Pietrangelo, 3. D. Perron (všetci STL)

David Perron, útočník Blues: „Ideme na ďalší zápas. Toto bola pre nás vzrušujúca výzva. Nikto z chlapcov sem neprišiel so sklonenou hlavou. Myslím si, že sme na tú výzvu boli pripravení. Sme nadšení z toho, že sme ešte stále v hre.“

John Klingberg, obranca Stars: „Teraz už nemôžeme zmeniť nič. Nehrali sme dostatočne dobre na to, aby sme vyhrali.“



Autor: Jozef Struhár | Vydané: 06. 05. 2019 | Rubrika: Sumáre


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL