Islanders majú štyroch kľúčových hráčov, ktorých si chcú udržať

Anders Lee, Jordan Eberle, Brock Nelson a Robin Lehner sa môžu v prvý júlový deň stať neobmedzenými voľnými hráčmi. Tím New York Islanders však chce, aby všetci štyria zostali v jeho radoch.

„Musíme sa pozrieť na to, ako presne ich sem všetkých napasujeme. Radi by sme ich mali späť, to je bez pochýb. Musia urobiť rozhodnutia a my musíme urobiť rozhodnutia. Všetko sú to kvalitní ľudia, kvalitní hráči a v tomto ročníku boli dôležitou súčasťou našej organizácie,“ povedal generálny manažér Lou Lamoriello.

Lee má za sebou prvú sezónu v pozícii kapitána, na ktorej nahradil Johna Tavaresa. Islanders v nej viedol s 28 gólmi. Celkovo už za nich odohral všetkých 425 zápasov NHL so ziskom 258 bodov za 152 gólov a 106 asistencií.

„Nemohli by ste nájsť lepšieho kapitána. Odviedol ohromnú robotu. Ako som už povedal, urobíme všetko, čo urobiť môžeme, aby sme si ho udržali. To je najlepší spôsob, akým to môžem povedať,“ poznamenal Lamoriello.

Eberle odohral 78 zápasov, v ktorých nazbieral najmenej bodov v plnej sezóne od svojho príchodu do NHL – 37 za 19 gólov a 18 asistencií. V play-off však skóroval v každom zo štyroch víťazných zápasov v sérii proti Penguins. V neúspešnej sérii proti Hurricanes nazbieral tri asistencie.

Nelson je spoľahlivým centrom, ktorý dokáže aj brániť. V 82 zápasoch si vytvoril osobné maximum s 53 bodmi, keď strelil 25 gólov a pridal 28 asistencií.

Lehner sa dohodol s Islanders v lete 2018 na jednoročnej zmluve po tom, čo absolvoval liečbu duševných problémov, ktoré sprevádzali myšlienky na samovraždu a závislosť na drogách a alkohole. V sezóne mal bilanciu 25-13-5 s 93% úspešnosťou zákrokov a bol nominovaný na Vezinovu trofej.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 07. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL