Mohol by Malkin zakotviť na Floride?

Meno Jevgenija Malkina sa už s potenciálnym odchodom z Pittsburghu spájalo. Teraz však prichádzajú úvahy, ktoré ho spájajú aj s konkrétnym tímom. Mohol by byť na ceste do tímu Florida Panthers?

Malkin má vo svojej zmluve klauzulu, ktorá neumožňuje Penguins výmenu bez jeho súhlasu. Dan Kingerski tvrdí, že napriek tomu sú pohnútky o jeho možnom odchode založené na pravde. A tímom, ktorý o jeho služby už prejavil záujem, by mala byť aj Florida.

Panthers sa snažia do svojho mužstva pritiahnuť hviezdneho hráča a Malkin by to spĺňal. Navyše by slúžil aj ako stimul pre Artemija Panarina, ktorý sa v lete pravdepodobne stane neobmedzeným voľným hráčom a o ktorého má tím zo Sunrise tiež veľký záujem.

Malkin nebol po sezóne spokojný s tým, ako sa pre neho vyvíjala a údajne nevládla úplne spokojnosť s jeho výkonmi ani u trénerov a vedenia tímu.

Penguins plánujú v lete urobiť aj veľké zmeny, pričom za hráča takéhoto kalibru by mohli získať produktívneho útočníka, voľbu v prvom kole draftu i nejakú mladú nádej. Kinkgerskiho zdroje tvrdia, že by mohol v rámci výmeny zmeniť dres aj Jonathan Huberdeau. Lákavé nádeje v organizácii Panthers sú najmä obranca Maxwell Gildon a útočník Aleksi Heponiemi.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 05. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL