Bishop robil, čo mohol, ale Stars končia ročník so sklamaním

Tím Dallas Stars nebol ďaleko od toho, aby si po prvýkrát od roku 2008 zahral vo finále Západnej konferencie. Rozhodujúci siedmy zápas série proti St. Louis Blues však stál zväčša na Benovi Bishopovi, ktorý sa sám o všetko postarať nemohol.

„Odchytal famózny zápas, v celej sérii bol skvelý,“ uznal kapitán Blues Alex Pietrangelo. Pridal sa aj smutný Tyler Seguin: „Nie sú to dobré pocity. Prázdno. Bishop odchytal skvelý zápas. Dnes bol neskutočný. Skutočne si želám, aby sme mu mohli ten duel vyhrať.“

Bishop čelil 54 strelám a tou poslednou ho prekonal Patrick Maroon, ktorý v úvode druhého predĺženia rozhodol o výhre St. Louis 2:1. Od roku 1956 len štyria brankári v celej NHL v siedmom zápase série čelili 50 a viac strelám. Bishop je piatym.

„Prvé slovo, ktoré príde na um, je asi frustrovaný,“ povedal americký brankár po zápase. „Mali sme tu dobrú príležitosť a teraz je to trochu frustrujúce. Je ťažké skončiť sezónu v predĺžení. Je frustrujúce prehrať v predĺžení a prísť o sezónu. Je to naozaj frustrujúce. Chlapci urobili dobrú prácu. Budem sa na to musieť pozrieť s odstupom pár dní.“

Dallas od roku 2014 hral v druhom kole dvakrát a v oboch prípadoch ho v siedmich dueloch vyradili Blues. V tejto sezóne sa texaskému tímu podaril aspoň návrat do play-off, v ktorom v predošlých dvoch ročníkoch chýbali. Stars v základnej časti skončili štvrtí v Centrálnej divízii so ziskom 93 bodov, čo bolo najviac od sezóny 2015/16, v ktorej získali divízny titul.




Autor: Jozef Struhár | Vydané: 08. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL