Stars predĺžili zmluvu s kľúčovým obrancom o šesť rokov

Obranca Esa Lindell, ktorý mohol byť v lete obmedzeným voľným hráčom a jeho zamestnávateľ, tím Dallas Stars, sa vo štvrtok dohodli na podpise novej šesťročnej zmluvy s priemernou ročnou hodnotou 5,8 milióna amerických dolárov.

Dvadsaťštyriročný odchovanec fínskeho hokejovej školy si v 82 zápasoch končiacej sezóny vytvoril osobné maximum s 32 bodmi, keď strelil 11 gólov a 21 asistencií. Tím viedol so 161 zblokovanými strelami, bol druhý s priemerným časom na ľade 24:20, tretí v počte bodyčekov (143) a plusových bodov (+14). Len štyria spoluhráči nazbierali viac asistencií.

Lindell bol v play-off najvyťažovanejším obrancom Dallasu, keď v 13 zápasoch odohral v priemere 26 minút a 58 sekúnd na zápas. Na konto si pripísal aj jeden gól, tri asistencie a štyri plusové body.

„Esa je perfektný profesionál, ktorý sa ukázal byť spoľahlivý v každej situácii. Drie ako ťažný kôň. Keď skombinujete jeho silu, kondíciu, hokejové IQ a zručnosti, dostanete hráča, ktorý je dôležitou súčasťou vášho tímu, “ povedal generálny manažér Jim Nill.

Lindell bol draftovaný texaským klubom v roku 2012 z celkového 74. miesta. Odvtedy odohral v Národnej hokejovej lige 239 zápasov, v ktorých si pripísal 77 bodov za 24 gólov a 53 asistencií.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL