Cháru vyradilo z hry zranenie, ale pri preberaní ceny bol prítomný + video

Keď tím Boston Bruins nastupoval do štvrtého zápasu finále Východnej konferencie proti Caroline, mnohých prekvapilo, že to bolo bez kapitána Zdena Cháru. Ten duel vynechal pre zranenie.

Tím nechcel zranenie špecifikovať, ale povedal, že jeho stav sa posudzuje na dennej báze. A hoci Chára nebol prítomný na ľade počas zápasu, po zápase sa pridal ku svojim spoluhráčom, aby bol pri preberaní Prince of Wales Trophy. Nedotkol sa jej:



Štyridsaťdvaročný rodák, ktorý vynechal aj stredajší tréning, prišiel o sériu 98 odohraných zápasov play-off bez prerušenia, pričom v zostave ho nahradil John Moore. Bruins budú mať teraz niekoľko dní voľna pred štartom veľkého finále, v ktorom očakávajú, že slovenský obranca nastúpi už do otváracieho stretnutia.

Chára v základnej časti odohral len 62 zápasov pre zranenie kolena. V predošlých 16 zápasoch play-off hral zakaždým, pričom hral aj po tom, čo ho do nohy trafila strela protihráča. Celkovo hrával v priemere 22 a pol minúty na zápas a získal tri body za gól a dve asistencie. Na konte má aj 11 plusových bodov, s ktorými vedie celú ligu.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 17. 05. 2019 | Rubrika: Slováci v NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL