Požiadali Penguins Malkina o vzdanie sa klauzuly o nevymeniteľnosti?

Hoci bol Jevgenij Malkin súčasťou niekoľkých špekulácií od momentu, keď jeho tím Pittsburgh Penguins vypadol v prvom kole play-off, vedenie tímu sa k nemu vraj s možnosťou výmeny neobrátilo.

Malkin má vo svojej zmluve plnú klauzulu o nemožnosti výmeny bez jeho súhlasu. Rob Rossi z The Athletic informuje, že Penguins ho neoslovili so žiadosťou, či by sa tejto klauzuly vzdal. Rossi tiež dodal, že sa spájanie Malkina s jeho odchodom z Pittsburghu nepáčilo kapitánovi Sidneymu Crosbymu.

Malkin, ktorý momentálne reprezentuje Rusko na majstrovstvách sveta, pred časom priznal, že nie je nervózny zo špekulácií o jeho výmene a dodal, že táto sezóna bola pre neho „zlyhaním“.

„Som zvyknutý na reči, že by som mohol byť vymenený, takže ma to neznervózňuje. Teraz som v tíme Ruska a dokážem, že som dobrý. Mal som zlú sezónu, takže kritika je oprávnená. Tentokrát je pravdepodobne oprávnená,“ skonštatoval pre Sport-Express.

Tridsaťdvaročný rodák z Magnitogorska zaznamenal v 68 zápasoch základnej časti 21 gólov a 72 bodov. V štyroch dueloch play-off pridal gól a dve asistencie. Zmluvu má platnú ešte na tri roky, pričom platový strop zaťažuje sumou 9,5 milióna amerických dolárov.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 18. 05. 2019 | Rubrika: Špekulácie


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL