Trénera Sharks iritujú reči, ktoré sa spájajú s jeho tímom

Tím San Jose Sharks nie je spokojný s tím, ako ho ľudia vnímajú jeho cestu tohtoročným play-off. Mnoho ľudí tvrdí, že sa do finále Západnej konferencie dostal kalifornský tím so šťastím, ktoré s ním hralo už aj v sérii proti St. Louis Blues.

„Irituje ma, keď používate slová ako šťastie, pretože tento tím odohral štyri alebo päť zápasov, v ktorých čelil vyradeniu. Nie momentov, ale zápasov. Dvanásť až pätnásť tretín vyraďovacieho hokeja proti Vegas a proti Coloradu, takže si myslím, že sú to smiešne vyjadrenia,“ nechal sa počuť tréner Peter DeBoer.

„Viete čo? Našli sme cestu k výhram. A to sme čelili množstvu nepriazne. Boli tam aj rozhodnutia, ktoré boli proti nám a boli zase aj rozhodnutia, ktoré nám priali. Stále tu však stojíme. Myslím si, že je neúctivé k nášmu mužstvu a k tomu, čo sme dokázali, keď sa to niekto snaží takto znižovať.“

Naposledy Sharks ťažili so šťastných okolností v treťom zápase série proti Blues, keď všetci štyria rozhodcovia nevideli prihrávku rukou pri rozhodujúcom góle v predĺžení. Colin Campbell z vedenia NHL neskôr priznal, že gól platiť nemal.

V predošlej sérii proti Coloradu zase Sharks uspeli s „coach’s challenge”, keď v rozhodujúcom siedmom zápase reklamovali postavenie mimo hry, do ktorého sa Gabriel Landeskog dostal, keď stál pred striedačkou čakajúc, kedy bude môcť odísť z ľadu.

No v prvom kole sa tímu podarilo otočiť rozhodujúci zápas proti Vegas, keď bol kontroverzne vylúčený na päť minút za krosček Cody Eakin. Liga sa za to Golden Knights ospravedlnila, ale nič to už nezmenilo na tom, že Sharks dokázali v presilovke streliť štyri góly.

„Nepovedal by som, že máme šťastie. Proti Vegas to doviedla k dokonalosti naša prvá presilovková formácia. To oni strelili štyri góly za päť minút. V treťom zápase bol kľúčový Logan Couture, ktorý vyrovnal zápas. Bojovali sme. Vieme, že nikdy nie sme mimo hry, kým nie je koniec zápasu,“ poznamenal útočník Gustav Nyquist.

Súhlasne sa k tomu vyjadril aj útočník Tomáš Hertl: „Je mi jedno, čo ktokoľvek hovorí. Zaslúžili sme si víťazstvo. Celkovo nemám rád ten pojem „šťastie“. Ak na to pracujete, tak si to zaslúžite.“


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 19. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL