Kto sú horúci kandidáti na letnú výmenu?

Leto prinesie viacero zmien v jednotlivých mužstvách NHL a trh s voľnými hráčmi nebude jedinou cestou, ako sa budú môcť generálni manažéri pokúsiť vylepšiť svoj tím. V hre budú aj výmeny.

Frank Seravalli z televízie TSN sa pozrel na 15 horúcich adeptov na výmenu počas tohto leta, pričom podľa očakávaní na čele rebríčka figuruje hráč Pittsburghu, od ktorého sa v lete očakávajú veľké zmeny. A samozrejme, je ním Phil Kessel, ktorý sa s odchodom z tímu spájal už niekoľkokrát.

Na druhom mieste figuruje obranca Winnipegu Jacob Trouba, ktorý sa tento rok naposledy môže stať obmedzeným voľným hráčom. Potom už bude kontrola Jets nad jeho budúcnosťou dramaticky znížená a ak k tomu pridáme platový strop a jeho cenu, pravdepodobnosť výmeny sa zvyšuje.

Na platový strop by mohol doplatiť aj veterán Ryan Callahan v Tampe, ktorá musí podpísať novú zmluvu s hviezdnym Braydenom Pointom. Do prvej päťky rebríčka sa dostali aj Jacon Zucker z Minnesoty a P.K. Subban, s ktorými sa už spájali odchody z ich súčasných pôsobísk.

Slováci medzi top adeptmi na výmenu nie sú, ale na šiestom mieste sa nachádza český útočník Michael Frolík z Calgary. Zo susedného Edmontonu potom nájdeme v rebríčku aj Milana Lucica, ktorý ho uzatvára, hoci jeho výmena je zrealizovateľná len ťažko.

Top 15 adeptov na letnú výmenu:
1. Phil Kessel (PIT), 2. Jacob Trouba (WPG), 3. Ryan Callahan (TBL), 4. Jason Zucker (MIN), 5. P.K. Subban (NSH), 6. Michael Frolík (CGY), 7. Connor Brown (TOR), 8. Kyle Turris (NSH), 9. Kevin Shattenkirk (NYR), 10. Artemij Panarin (CBJ), 11. Travis Hamonic (CGY), 12. Nikita Zajcev (TOR), 13. Olli Määttä (PIT), 14. Colin Miller (VGK), 15. Milan Lucic (EDM).


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 20. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL