Boj o postup a prežitie: Blues vedia, že im Sharks pripravia veľkú výzvu

Už dnes by mohol tím Boston Bruins spoznať svojho súpera vo finále Stanleyho pohára. St. Louis bude hostiť šiesty zápas finále Západnej konferencie, v ktorom vedie nad San Jose 3:2 na zápasy. Domácich fanúšikov tak dnes môže potešiť dvojnásobne.

Blues majú šancu dokázať niečo, čo mesto nezažilo skoro 50 rokov – môžu postúpiť do finále po prvýkrát od roku 1970, v ktorom neuspeli v sérii práve proti Bruins. V zápasoch, v ktorých majú šancu spečatiť postup, majú bilanciu 2-0 a motivácie majú viac ako kedykoľvek predtým. Snažia sa to brať ako ďalší zápas, ale vedia, že pred nimi stojí veľká výzva.

„Musíme to brať striedanie po striedaní. Musíme kontrolovať to, čo kontrolovať dokážeme a to je momentálne príprava. Oni nie sú hráčmi, ktorí by nám to uľahčili. Predvedú skutočne veľký boj,“ poznamenal center Ryan O‘Reilly.

Sharks budú odhodlaní rovnako, ak nie viac, napriek tomu, že by im mohli chýbať zranení kľúčoví hráči (viac tu). Nič iné ako úspech nemôžu získať, inak im sezóna skončí. Aj v ich prospech hrá bilancia – keď v tejto sezóne čelili vyradeniu, dokázali vždy vyhrať. Stalo sa tak už štyrikrát.

„Už sme v takejto situácii boli aj predtým a ešte o ničom nie je rozhodnuté. Berieme to zápas po zápase a teraz sa koncentrujeme len na ten zajtrajší v St. Louis. Tešíme sa na to, že sériu prinesieme naspäť domov so siedmym zápasom,“ skonštatoval útočník Joonas Donskoi.

„Už sme sa s týmto vyrovnávali predtým a chlapci vykročili a odviedli si svoju prácu, takže viete, ľudia nás môžu odpisovať, ale ja poznám našu kabínu a viem, že máme hráčov, ktorí dokážu vyjsť na ľad a splniť si svoju prácu,“ dodal tréner Peter DeBoer.

Ak vyhrá St. Louis, séria skončí. Ak vyhrá San Jose, rozhodujúci siedmy zápas sa odohrá v jeho aréne. Bookmakeri majú o favoritovi jasno – napríklad na Tipsport.sk si môžete vsadiť na Blues pri kurze 2,00, kým na Sharks bol vypísaný kurz 3,28.

Ak ešte nemáte v stávkovej kancelárii otvorený účet, môžete tak urobiť teraz so vstupným bonusom až 4000 €. Zaregistrovať sa »


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 21. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL