Hurricanes by mohli začať novú sezónu bez kľúčového obrancu

Obranca tímu Carolina Hurricanes, Calvin de Haan, by mohol vynechať úvod budúcej sezóny po tom, čo absolvoval operáciu pravého ramena.

Dvadsaťosemročný Kanaďan by sa mal zotavovať zo zákroku 4-6 mesiacov. Zranenie utrpel ešte v základnej časti, v zápase proti Pittsburghu, ktorý sa hral 31. marca. Do akcie sa následne vrátil v štvrtom zápase prvého kola play-off. Napokon vo vyraďovacích bojoch odohral 12 zápasov, v ktorých si pripísal jeden gól a tri plusové body.

De Haan, ktorý minulý rok v júli podpísal s Hurricanes štvorročnú zmluvu za 18,2 milióna amerických dolárov, si v 74 zápasoch základnej časti vytvoril osobné maximá so 187 bodyčekmi a 59 získanými pukmi, pričom zaknihoval aj 14 bodov za gól a 13 asistencií.

Operáciu podstúpil aj útočník Jordan Martinook, ktorý však na zotavenie bude potrebovať len štyri až šesť týždňov. Jeho trápilo poškodenie svalov v strede tela.

Dvadsaťšesťročný kanadský odchovanec si vyrovnal v základnej časti osobné maximum s 25 bodmi a vytvoril nové s 15 gólmi. V play-off získal štyri asistencie v desiatich zápasoch.


Autor: Jozef Struhár | Vydané: 22. 05. 2019 | Rubrika: Správy z NHL


SlovakNHL.sk - aktuálne spravodajstvo zo sveta NHL